Vad är en Crème Brulee fackla?

En crème brulée ficklampa är ett kök verktyg som används främst för caramelizing sockret. Desserten verktyget är uppkallad efter en vaniljsås maträtt som är täckt med socker och placeras under värme för att skapa en hard top skal. Den crème brulée facklan är förvånansvärt kontroversiell bland kockar, med vissa hävdar att det är ett viktigt verktyg och andra insisterar på att det är en petig besvär.

Moderna ficklampor är vanligtvis en handhållen enhet fylld med butan, propan, eller någon annan brandfarlig vätska. Det drivs av en knapp eller trigger som antänder butan och producerar en låga. Vissa ficklampor inkluderar bilbarnstol lås för att förhindra oavsiktlig antändning och skada. Crème brulée ficklampor säljs ofta i kombination med ramekins, traditionella serverar rätter för crème brulée.

För att korrekt skapa karamelliserad effekt på crème brulée, bör du använda en finkorning vitt socker. Håll facklan några inches bort från vaniljkräm och antändas. Experter rekommenderar att flytta fackla i koncentriska cirklar över sockret och se till att inte stanna på en plats för länge. Den perfekta karamelliserad vaniljsås bryta med en tydlig spricka, men vara mjuk utanför sockerkulör lager. Det kan ta några försöker få till tekniken perfekt, men eftersom vaniljsås blir delikat oavsett, kan detta inte bli för mycket av ett problem. är Crème brulée facklor gjord speciellt som matlagning facklor, och som så har en hög prislapp för en enkel punkt. Flesta facklor marknadsföras för matlagning börjar på omkring $ 20 US dollar (USD) och kan sträcka sig upp till $ 50 USD. Dessa apparater kan omfatta ramekins, men kan också bara vara ficklampor. Detta har lett till ett krig slags mellan kockar, dela dem som insisterar på rätt verktyg från dem som tror på kök innovation.

Alton Brown, den populära Food Network TV-kock, förespråkar undvika crème brulée facklor till förmån för enkla propan alternativ. Dessa finns på många järnhandeln och kan kosta så lite som $ 10 USD. Inte lika fancy eller elegant som crème brulée sorter, dessa tuffare versioner verkar fungera lika bra på caramelizing mat.

Crème brulée kan vara vad facklan är döpt efter, men det är knappast dess enda funktion. En liten ficklampa är värdefull för olika matlagning tekniker, såsom svärtning peppar skinn, glas kött, eller snabbt smält ost. Andra förespråkare talar för att en liten crème brulée ficklampa är perfekt för känslig lödning inom elektronik.

I likhet med annan utrustning som använder brandfarligt material, se till att ha försiktighetsåtgärder brandsäkerheten när du använder en fackla av någon anledning. Alla som använder en crème brulée ficklampa bör ha en brandsläckare i gott skick. Se till att barn som använder ficklampor har konstant, pålitlig vuxen tillsyn. Att skydda huden från oavsiktlig brännskador, kan användaren vill också bära skyddsutrustning såsom handskar, skyddsglasögon eller ugn vantar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.