Vad är en Biffstek Tomato?

biff tomat är en av de största tomat sorter, med vissa sorter vikt på över 2 pounds (1 kg) per tomat. Detta köttig tomat odlas i en regnbåge av färger, från pulserande rött till ljust gult till lila-svart. Snarare än att upprätthålla en perfekt sfärisk form som den utvecklas, tar biff tomat på en bestämd njur-böna form och sprider ut åt sidorna.

Den biff tomat har många kompakt utsäde håligheter utspridda över det, och kärnan är praktiskt taget obefintlig. På grund av denna interna struktur, håller ihop bra snittyta, och därför är särskilt väl lämpat för skivning och äta råa. Det anses av många vara den idealiska smörgås tomat. Att vara en obestämd sort, det biff tomat vinstockar kommer att fortsätta växa och producera frukt under hela sommarsäsongen. Den biff tomat är en av de långsammaste mognar tomater, med den största biffstek sorter med upp till 90 dagar att producera mogna frukter. Normalt biff tomat vinstocken fortsätta att producera och sätta frukt tills den första frosten. Den biff tomat kan vid behov hämtas av vinranka medan det fortfarande är grönt och sedan mognade på bänken, men för maximal smak och konsistens, borde det vara tillåtet att mogna helt på rankan. En perfekt mogen biff tomat kommer att vara rikt färgade (skuggan kommer olika beroende på sorten) och kommer att ge ett lätt tryck. Under inga omständigheter bör en ny biff tomat kylas. Den perfekta temperaturen för en tomat är rumstemperatur, mellan 55 och 70 grader F (13 och 21 grader C).

Sorter biff tomat omfattar Big nötkött, som är en av de mest populära. Big Beef biff tomat är produktiv, smakrika och konsekvent. Den Brandywine biff tomat härstammar från den amerikanska Amish community och har funnits i över ett århundrade. Det går inte bra i områden med hög luftfuktighet, emellertid, och är ganska mjuk, men smaken är exceptionell. Denna mångfald kommer också i en gul version. Cherokee Purple, Black Krim, och Black Seaman bära slående lilafärgat svart frukt. Den Basinga och Hazel Mae är gula beefsteaks som är låga i syra och milt smaksatta. Några sorter, liksom Box Car Willie och Goliat, är resistenta mot sjukdomen. Andra, som Mortgage Lifter, är anpassade till områden som inte får mycket nederbörd.

Den bästa kvalitet biff tomater är inte ofta finns i större livsmedelsbutiker. Stället söka upp dem på jordbrukare marknader eller odla dem i trädgården eller på uteplatsen containrar. I valet en biff tomat för inköp, välj en som är fast, fläckfritt förflutet, och som har obruten hud. En underripe tomat är helt acceptabelt, bara mogna på disken vid rumstemperatur.

Biffstek tomater är utmärkt på smörgåsar och hamburgare, i sallader, tärnade i salsa, stekt eller grillade, eller fyllda. Kanske den mest klassiska sättet att provsmaka läckerheter av biff tomat är helt enkelt att tjäna saftig tomat skivor mellan två brödbitar slathered med majonnäs. Strö över salt och peppar och njuta. Eller ordna alternerande skivor biff tomat och färsk mozzarella på en kyld serveringsfat. Ringla med extra jungfruolja, topp med några strimlad färsk basilika och strö med nymalen svartpeppar och havssalt efter smak. Servera genast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.