Vad är Sweet Potato månad?

Batat månaden är februari. Bättre känt som African American History Month, i februari det perfekta tillfället att fira sötpotatis som du friska upp din historia. Februari är faktiskt både potatis och batat månad, men det kan förändras. Det finns en webbplats som arbetar för att ändra den nationella Batat månad från februari till november. När nationella sötpotatis månad rullar runt detta året har några fakta att stubbe dina vänner. Först, sötpotatis är egentligen inte potatis alls. They're rötter. Sötpotatis är inte heller detsamma som jams. Det är troligt att de kanderad jams du hade över julledigheten var inte jams alls. Jams är runda med en mörk hud, inte koniska, och i allmänhet bara förekommer i tropiska specialbutiker. Jams har mer stärkelse och mindre socker än sötpotatis och enbart odlas i tropiska och subtropiska klimat. Men i USA, kan du kalla dem vad du vill.

Sötpotatis kan lagras året runt, så de är bra att äta när som helst, utan att ha en viss säsong när de är som bäst. Du kan även lagra dem på sötpotatis månad. Kylförvara inte sötpotatis, de är bäst hållas mellan 55 och 65 grader Celsius (12 till 18 grader Celsius). Också använda en rostfri kniv, även om du föredrar kol blad, som kol blad kommer att orsaka en söt potatis blir mörkare. Den söta potatis bör ingå i alla dagliga kosten eftersom de stabilisera blodsocker. De är höga i beta-karoten, vitamin A, C och B6. Sötpotatis en bra källa till järn och kalium. Inkludera huden, till nästa gång du äter en, få så mycket fiber som en skål med gröt. Det finns ingen anledning att peka ut bara en sötpotatis månad för dessa pärlor.

Tro inte att sötpotatis bara för toppning med marshmallows heller. Sötpotatis är mångsidiga. They're great till frukost bröd och muffins, eller byta ut dem för regelbundna potatis på din favorit korv och potatis stekpanna måltid. Prova dem med lunch som pommes frites, i soppor eller sallader. Glöm inte efterrätten, sötpotatis är en viktig ingrediens i ett berg av desserter som du älskar att experimentera med. Det finns ingen anledning att inte unna dig en vanlig bakad sötpotatis toppad med russin, brunt socker och kanel. Men du väljer att fira sötpotatis månad, det är noga med att vara en yummy en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.