Vad är Smashed Potatoes?

Smashed potatis är en mustig variant på de mer välkända potatismos. En tydlig skillnad är att krossad potatis i allmänhet beredda med skinn på, att skapa lite mer chunkiness till färdig maträtt. Det finns recept som förbereder skalad potatis för krossat potatis, men dessa är mindre vanligt än "skinn på" recept. En tydlig skillnad mellan krossad potatis och potatismos är det sätt på vilket potatisen är krossade. Flest recept argumentera för hand mosa med antingen en gaffel eller handhållen Masher. Potatismos, å andra sidan, är ofta mosade med en handhållen Masher och sedan piskades med en elvisp. Syftet med krossad potatis är att undvika de piskade resultat, och även att korta förberedelsetid. Om kocken beslutar att tillgripa elvisp, han eller hon har ändrat slog potatis i det mosade sorten, oavsett om skinn är på eller av.

De flesta recept på krossad potatis börja med att koka potatis tills genomkokt. Stora potatisen kan skäras i rutor om? av en tum (. 635 cm) på varje sida. Många kockar föredrar att använda mindre, färskpotatis i stället för den traditionella rostbildning, eftersom huden är lättare tuggas. Bra val för krossad potatis inkludera nya röda potatis och Yukon guld. När potatisen kokas, de krossas med en gaffel eller potatis Masher, medan smör och grädde till. Mängden grädde eller mjölk kan skilja sig betydligt i recept, men är oftast mindre än vad som skulle användas i potatismos. Mängden smör la tenderar att vara högre i krossas potatis, men kan justeras efter smak och diet.

Smashed potatis lämpar sig väl för tillägg eftersom man förväntar sig en högre grad av konsistens från dem. Gemensamma tillägg inkluderar bacon, grön lök, persilja, och alldeles särskilt vitlök. Salt och peppar ofta används för smaksättning.

Några recept varierar inte bara i strukturen, men också i smak. Hot Peppers eller röda flingor peppar kan läggas för en kryddig variant. För en italiensk sort, rekommendera några kockar lägga finhackad färsk basilika och oregano. Andra recept Lägg riven ost som ger en smak som liknar två gånger bakad potatis.

Skillnader i beredningen är också anmärkningsvärt i den krossade många potatis recept på Internet. Flera recept minska avsevärt förberedelsetid genom att förbereda den krossade potatisen i en lerkruka-pot. Dessutom, genom att spara på antalet skålar ett måste använda, lerkruka-pot matlagning sparar tid. En arbetsgrupp person kan skriva potatis matlagning i lerkruka-potten under dagen och komma hem i tid för att slutföra sönder processen.

I en variant krossade potatis anses av många vara några av de bästa komfort mat. Den chunky textur är tilltalande, och de flesta tycker denna maträtt ett utmärkt alternativ till potatismos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.