Vad är Salchichon korv?

Salchichon korv är en torr cured korv av spanskt ursprung. Det är klassiskt produceras på slätterna i Spanien, där stadiga vindar tillåter en ännu torktiden som främjar fullständig härdning i korven. Liksom andra charkuterier, var Salchichon korv som ursprungligen utvecklades som en teknik för att bevara köttet efter slakt i en tid innan det fanns kylskåp, men det blev en delikatess i sig.

Denna korv är tillverkad med griskött från spanska vita grisar, helst svin som har foraged i ek skogarna för sin mat, utveckla magert kött med en något nötaktig smak. Köttet är grovmalet och fettet är inte separeras, vilket distinkt vita klumpar i den färdiga korven, innan den blandas med peppar, muskot och andra kryddor. Salchichon korv brukar vara mycket kryddig, med en något krämig konsistens från fett. Efter att ingredienserna har blandats, är de packas in i korvskinn och får torka. Traditionellt är Salchichon botas utomhus på stora placerad torkning rack för att utnyttja vinden, trots att många moderna producenterna bota i en torkning skjul att upprätthålla livsmedelssäkerheten. Även om den ursprungliga ingredienserna är råa, lagringen gör Salchichon korv säkert att äta som den är när den är slut härdning. Torkning allmänhet tar cirka 45 dagar. En helt cured Korven har en vit skorpa och en något torr konsistens. När uppsprättad, avslöjar den läderartade kött spräcklig med bitar av fett och peppar som kan ätas slätt som ett mellanmål eller kombinerat med bröd och ost i spansk stil. Salchichon korv par bäst med hjärtlig röda viner som kan hantera den kryddiga smaken och förbättra det utan att bli överväldigande. p

Sealed, kan Salchichon korv lagras i en sval, torr plats av ljuset i upp till ett år. När en korv har skurits öppen bör det kylda, som skär utsätter insidan av korv till risken för bakterieangrepp. Vissa butiker och importörer säljer hela Salchichon korv för konsumenterna, särskilt om de bär spansk mat, och denna korv kan även ibland köpas i skivad form från spanska delis.

Besökare i Spanien vill ofta få ingredienser som Salchichon korv hemma med dem, men de kanske vill vara medveten om att tullagstiftningen om import av kött är ofta mycket stränga. Om inte korven är förpackad i ett mycket speciellt sätt, kan det vara beslagtagna av jordbruks-inspektörer, om det över en internationell gräns. Människor som vill ta korv hem ska anlita ett företag som fartygen internationellt för att säkerställa att korven är förpackad korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.