Vad är Red Chile Peppers?

röd chilipeppar är några av flera sorter av Capsicum växter som har en röd eller rodnad färg. De flesta sorter av röd paprika används som krydda eller smaksättning, även om en del, är liksom röd paprika, konsumeras som en grönsak. Mest röd chilipeppar är kända för sin varma och kryddig smak varierar vars intensitet mellan olika arter i Chile.

Värmen och tugga av chilipeppar mäts med sinnrik Scoville, som utarbetats av amerikansk kemist William Scoville. Genom att späda ut ett utdrag ur paprikorna i socker vatten tills värmen längre går att upptäcka, bestäms Scoville en ganska noggrann mätning av chilipeppar relativa värme. Röd chilipeppar ofta felidentifierad som alltid varmare än gröna eller gula sorter, men det är sant att det enligt den Scoville, de fyra varmaste sorter av kända chili är helt röd. är den varmaste rött Chile peppar i världen odlas i Bangladesh, och kallade Naga Jolokia. En Scoville rating på över en miljon enheter, den Naga Jolokia är mer än 20 gånger hetare än de relativt milda och mer vanligt cayennepeppar. Efter Naga Jolokia är Red Savina, ett speciellt uppfödda cultivar av habenero som har skapats för att ge större värme och krydda. Traditionella habeneros är också högt upp på skalan, med en Scoville poäng av 350. 000, nästan identisk med en annan röd Chile peppar kallas Scotch Bonnet.

Röd chilipeppar är lätta att odla i varma klimat och gör underbara tillägg till ett vegetabiliskt eller örtagård. Välj en plantering område som får mycket solsken och hålla jämnt fuktig, vattna lätt några gånger i veckan. Peppers växer bra i plantageägare och krukor, men bör vara ca 12 inches (30 cm) från varandra. Om växterna växer till mer än 12 inches (30 cm) hög, bör de kopplas till stöd för att bidra till att balansera vikten. Mest röd chilipeppar blir grön i början, men mörknar till orange och rött när de mognar. är röd chilipeppar ofta torkas och säljs som kryddor, antingen hela eller malda. Värmen i Spice beror på den använda chili. Mest torkad chile som säljs i USA är tillverkad av lätt kryddig ancho Chilipeppar och måttligt varma Cayenne peppers. Du kan också se Chile pulver finns i butikerna, som vanligtvis är en blandning av jalape? O eller chili ancho med lök, vitlök och andra kryddor.

Använda röd chilipeppar är ett bra sätt att lägga till intensitet och värme till varje maträtt. De är traditionella kryddor i många central-och sydamerikanska rätter, samt i Asien och indiska köket. Lärande vilken nivå av värme som du föredrar kan bli en spännande smak äventyr. Klokt vid prov ur sorter av röd chilipeppar, om man är för varm, ignorera frestelsen att dricka vatten för att tvätta bort. Försök istället att äta en liten bit bröd eller några chips att absorbera värme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.