Vad är Rattlesnake Bönor?

Rattlesnake bönor är hybrider av Pinto bönor som vanligtvis säljs torkad, även om de är helt välsmakande färska. Bönorna kännetecknas av en mjuk konsistens och en stark, nästan syrlig smak som par bra med ett brett sortiment av mat. Southwestern cuisine funktioner ofta skallerorm bönor, och de kan också användas i latinamerikanska livsmedel eller som ingår i recept från andra delar av världen. Många aktiemarknader skallerorm bönor, och de är också extremt lätt att odla hemma. Du kanske undrar varför dessa bönor är uppkallad efter en giftorm. WiseGEEK vill försäkra er om att skallerormar inte är inblandade i produktionen av skallerormen bönor, namnet kommer från nyfikna curling växtsätt av bönor skida, som liknar hoprullade ormar när de är helt mogna. Unga skida är typiskt streckade med lila när de är färdiga att äta som gröna bönor, de kan också lämnas på rankan torka ut, varvid resultatet bönorna en krämig brun till färgen med strimmor av mörk brun. Torkade skallerorm bönor har en ungefär avlång form, och de tenderar att vara ganska liten.

Liksom andra bönor, skallerorm bönor är mycket näringsrik. De innehåller en mängd nyttiga vitaminer, mineraler och näringsämnen, vilket gör dem ett utmärkt tillskott till människans kost. De kan också vara beredda på en mängd olika sätt, allt från grytor till böna puréer, för att tillgodose ett brett spektrum av smaker. Likhet med andra torkade bönor, bör skallerorm bönor hämtas för att ta bort stenar och kvistar innan sköljd, blötläggas i flera timmar, och slutligen kokta. Se till att koka dina bönor väl och se till att de inte orsakar deras ökända matsmältningsorganen. Om du vill växa skallerorm bönor hemma och du lever mellan USDA zon två och USDA zon 11, hitta några bönor på en lokal frö butik. Under våren, efter det sista chansen för frost slutade, plantera bönor i väl mulched jord i en solig plats i trädgården och hålla dem väl vattnas. När plantorna växer fram, tunn dem så att det kommer att finnas gott om utrymme mellan vuxna växter och ställa upp insatserna för att stödja bönorna när de växer.

När bönorna börjar producera gröna baljor, kan du skörda dem eller låta dem på rankan. Beroende på klimatet du bor i, kan du få bönor i en till tre månader. Om du lämnar dem på rankan torka, vänta på vinstockarna att dö ut helt och sedan plocka baljorna och dela upp dem för att komma till bönor inuti. Förvara torkade bönor i en sval, torr plats av solljus i upp till flera år innan användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.