Vad är Pepparrot Pulver?

Pepparrot pulver är en kryddig, varm pulver som normalt blandas i grädde eller ägg såser, såsom majonnäs, gräddfil eller crème fraiche, för att framställa mycket "heta" doppning såser. Du får pepparrot pulver med hjälp av roten av växten, Amoracia rusticana , en medlem av kål familjen. Detta torkas och sedan finmalda att producera pepparrot pulver. Du är mer benägna att se pepparrot makt blandas i olika fetter än vad du ska hitta den i pulverform. Men många nu söka pulvret så att de kan bestämma nivån på värme och smaktillsatser de vill i en sås. Den pepparrot rot är nära släkt med senap och innehåller ett öga vattnas eterisk olja som producerar värme och kryddor som pepparrot pulver är känd. Denna kemikalie, som finns i både senap och pepparrot, kallas allyl isothiocynate. När pepparrot är torkad och pulvriserad genast börjar kemisk att förnedra och kan ge en bitter snarare än en het smak.

Normalt du använder pepparrot pulver i såser och dips som inte är kokta . Matlagning tenderar att bryta ner oljan finns i pepparrot pulver och producerar mindre värme. Å andra sidan, om du vill ha lite av smaken av pepparrot utan alltför stor kryddighet, kan du använda lite av pulvret i kokta såser.

Kanske en av de mest lyckliga äktenskap i USA och Storbritannien är nötkött, som rostbiff eller prime revben, serveras med en sida av pepparrot sås. När du har pepparrot makt på sidan kan du göra din egen sås, som ofta smakar mycket fräschare än de olika pepparrot dips du kan köpa i butikerna. Att bara lägga pepparrot pulver till antingen gräddfil eller crème fraiche för att göra en läcker och kryddig sås åtfölja nötkött. En annan släkting till kål familj som många tycker är jämförbar med pepparrot är wasabi. Detta kallas ofta kinesiska, japanska, eller helt enkelt asiatiska pepparrot sås. Vanligtvis är wasabi inte säljs i pulverform. Du köper antingen det i rör, eller riva färsk wasabi. Liksom pepparrot pulver, wasabi är mycket stark, och innehåller isothiocynates. Wasabi pulver vanligen inte innehåller pepparrot och är istället en blandning av pulveriserat pepparrot, grön mat färg och senap.

Sök efter pulvret med pepparrot bredvid andra kryddor i lokala livsmedelsbutiker. Det kan också säljas bredvid slaktaren sektion eller kött avsnitt i en butik. Om du letar efter wasabi, bör du läser noga så att du ska köpa den "verkliga" wasabi, kan du hitta den här i den etniska livsmedel i ditt livsmedelsbutik, eller i asiatiska matbutiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.