Vad är Old Dough JÄST?

Gammal deg jäsningsmedel är precis vad det låter som: en bit av degen höll tillbaka från ett tidigare parti av brödet som används som en startmotor för ett nytt parti. Det finns ett antal olika typer av gammal deg jäsningsmedel, allt från förrätter surdeg som har varit i kontinuerlig drift under flera årtionden på vissa bagerier, till deg som blir över från ett parti bröd med bagerijäst. Gammal deg jäsningsmedel tenderar att skapa en kaka som är mer komplex, med ett bredare spektrum av smaker, och många människor tycker om att använda det. Förutom att användas till bröd, kan gamla deg jäsningsmedel även användas för andra livsmedel, såsom muffins, yeasted kakor, och så vidare. Liksom andra leaveners, kommer det att leda degen att stiga, vilket gör det lätt och luftigt, snarare än tät. Eftersom syran är äldre, tenderar att ha en något surare, syrlig smak, som nu övergår till bakverk det används i.

Surdeg är en gammal form av gammal deg jäsningsmedel. Det görs genom att en liten mängd mjöl blandat med vatten och ibland andra ingredienser som krossade frukter. Blandningen lockar vild jäst, som varierar beroende på region där startmotorn görs. Bagaren noga flöden förrätten, uppmuntra spridningen av jäst inuti och sedan använder den för att surdeg ett parti bröd. Han eller hon kan då antingen göra en ny startmotor, eller reservera ett stycke deg från detta parti av brödet för att använda som gammal deg jäsningsmedel. När gamla deg jäsningsmedel är gjord av bröd som använder vanlig bagerijäst, en liten bit av degen är helt enkelt reserverad innan brödet är bakat, och noggrant utfodras så att jäst inte dör. Med tiden kan den gamla degen jäsningsmedel attrahera vilda jäst, jäsa något och blir en unik förrätt. I andra fall växer jäsningsmedel svag när det används för många gånger, och det kan dö.

Gammal deg jäsningsmedel kan förvaras i kylen i upp till två dagar, bromsa utvecklingen av jäst. Det kan också frysas efter att ha svept i vax och därefter i folie, men det måste få sitta vid rumstemperatur när bagarna vill använda den, vilket gör att jäst inne att vakna. En gammal deg jäsningsmedel är en verkligt unik leavener, utnyttja den särskilda jäst i en viss region och skapa en individuell smak som kommer att särskiljningsförmåga. Några gamla deg jäsningsmedel är berömd, och det har noggrant hushållning genom sitt moderbolag bageri i årtionden, att se till att kunder upplever smakerna de känner varje gång de köper bröd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.