Vad är Nutraceutical Foods?

Nutraceutical livsmedel är ätbara livsmedel som har hälsobringande egenskaper som tidigare bara hittats i farmaceutisk icke-livsmedelsprodukter. Kolesterolsänkande margarin är ett exempel på en nutraceutical mat. Japan har haft nutraceutical livsmedel i många år nu, medan dessa livsmedel är långsammare att utvecklas i Europa och Nordamerika.

Nutraceutical livsmedel måste ha visat att skydda kroppen från sjukdomen på något sätt och detta kan ta lång produkttest. Efterfrågan på marknaden för nutraceutical livsmedel är hög som regeringar går till lägre vårdkostnader och konsumenter överger köpa traditionellt förädlade livsmedel på grund av all den information som bevisar dem som näringsmässigt saknas. Till exempel finns det många traditionella beredda livsmedel tros vara kolesterol medvetenhet om de innehåller transfetter.

Nutraceutical livsmedelsproducenter leta efter produkter för att förhindra allvarliga sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. De ser att stärka ofta mycket fett, mycket socker, hög natriumhalt traditionellt förädlade livsmedel med ingredienser som har dokumenterade hälsofördelar. Till exempel har tillskott av vitamin med måtta visat sig vara till nytta för kroppen och var tidigare endast tillgänglig i vitamin tablettform. Idag är några nutraceutical livsmedel processorer utvecklar godis som har tillsatta vitaminerna.

Men många hälsoexperter försiktighet som nutraceutical livsmedel inte får ersätta naturlig mat. Godis med vitaminer tillsats, är ju fortfarande godis. Dessa experter konstatera att konsumenterna bör koncentrera sig på fiber rik och näringsrikt naturliga livsmedel som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Kalcium-berikade apelsinjuice är en av de mest populära nutraceutical mat idag. Även om det har hälsofördelar, skulle många dietister råda fortfarande äter apelsiner oftare än dricka apelsinjuice på grund av deras fiber innehåll och mer kontrollerat portion.

Nutraceutical livsmedel i kombination med en hälsosam diet rik på naturliga livsmedel kan vara till nytta för kroppen. Plus, nutraceutical livsmedel ger en hälsoinriktad alternativ till traditionella förädlade livsmedel. Till exempel är lutein finns naturligt i många grönsaker och tros minska risken för näthinneavlossning. Om en person inte äta så många gröna grönsaker som han eller hon, men du äter en bearbetade livsmedel som innehåller lutein, så i alla fall han eller hon kommer att förbruka några lutein.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.