Vad är New York Strip Steak?

New York strip steak är en nedskärning av nötkött som är känt för en rad andra namn, däribland Shell biff, Kansas City biff, topp loin steak, hotell klippa biff, och ambassadör stek. Denna styckningsdel är särskilt uppskattad för sin smak och ömhet, och det tenderar att hämta ett högt pris på marknaden. Många slaktare bära New York strip steak, och det är ett gemensamt erbjudande på restaurang menyer. Många människor som dessa styckningsdel sällsynt, visa upp de fina smak och naturligt anbud konsistens. Innan du kastar sig in i detaljerna i New York strip steak, kan det hjälpa att bekanta sig med några grundläggande köttbitar. Denna minskning kommer från den korta ryggen, en del av köttet ligger längs ryggen på en ko, precis bakom revbenen. Bakom den korta ländryggen är utskuren, en smakrik och anbud skära av nötkött, revbenen är på andra sidan, mot framsidan av ko, medan flanken ligger under den.

Placeringen av kort loin är mycket viktigt, eftersom dess läge är det som ger New York strip steak dess unika egenskaper. Remsan stek kommer från en del av den korta ländryggen som ser minimal användning medan kon är vid liv och skapar ett anbud styckningsdel eftersom kon inte utveckla stora, starka muskler som de i flanken och Shanks. I vissa kor, färdiga särskilt på spannmål, kommer New York strip steak också rikt marmorerade med fett, som ger extra smak och ömhet. I Storbritannien är New York strip steak känd som en rostbiff , vilket kan bli förvirrande för amerikanerna, som "Porterhouse" är en egen term i den amerikanska köttindustrin. I USA, omfattar Porterhouse eller T-benstek New York strip steak och en del av filén, fäst med ett typiskt T-formade ben. Denna nedskärning av kött är också mycket uppskattad för sin smak och ömhet.

Beroende på diet av de inblandade ko, smak och konsistens i en New York strip steak kan variera. Gräs utfodras nötkött har en mycket rikare, mer distinkt smak, med mindre fett marmorering, och det kräver noggrann matlagning. En del människor föredrar smaken av gräs utfodras nötkött, eftersom de anser att det är mer naturligt och komplexa. Andra föredrar grain-fed beef, som tenderar att vara rikt marmorerat. Men en spannmålsbaserad kost kan vara ohälsosamt för kor, så köttproducenter typiskt försöka hitta en gyllene medelväg, välja nötkreatursraser med en tendens att marmorering och avsluta dem med säd innan de skickas till marknaden för att skapa önskad look.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.