Vad är Maytag Blue Cheese?

Maytag ädelost är en typ av ost av komjölk gjort nära Newton, Iowa. Denna sorter av ädelost anses av många fans vara en av de finaste blå ost, gjort med lokalt producerad Iowa mjölk i små serier. Användningen av komjölk till skillnad från får eller get ger Maytag blåmögelost en fyllig och krämig smak som par väl med kryddig Penicillium mögel som utvecklas under lagringen.

första omgången av Maytag ädelost gjordes år 1941 på Maytag Dairy Farm, med ett recept som utvecklats vid Iowa State University. Enligt personal på mejeriet, mjölken till ost homogeniserade, men inte pastöriserad, innan den bearbetas i små partier och ympas med den kultur som kommer att främja utvecklingen av fina trådar av blå mögel i den färdiga osten.

Under ysterienhet processen är mjölk filmjölk och ostmassan packas i ost hjul som lagras i särskilda grottor för en sex månaders åldrandeprocessen. I slutet av den åldrande, utvecklar osten böter marmorering blå mögel med en distinkt kryddig smak. Osten själv är vanligtvis en mycket blek vit till färgen, och det är mjukt, men med en något smulig.

Maytag ädelost är mjuk nog att göra en bra spridning för crackers och smörgåsar. Det kan också vara söndersmulad i sallader, läggas till såser, strödde på pizza, och användas med ett brett utbud av andra rätter, beroende på personlig smak. Osten bör förvaras i kylskåp före användning, och när den har öppnats, bör det med fördel kunna användas inom en vecka eller så.

Liksom andra blå ost är Maytag ädelost inte allas smak. Det har en syrlig, intensiv smak och stickande lukt som är för starkt för vissa människor. Om du inte har provat Maytag blåmögelost innan, kanske du vill gå till en ost butik som erbjuder vinprovningar. För andra, den krämiga konsistens, rikt mouthfeel och kryddig strimmor av mögel är en liten bit ost himlen.

Bara i fall du är nyfiken, Maytag blue är i själva verket rör det berömda amerikanska Appliance Company. Även Maytag har sedan dess förvärvat andra företag, fortsätter mejeriet att vara ett familjeföretag som ägs och drivs företaget, och den vänliga personalen välkommen frågor och besökare. Förutom att producera deras flaggskepp ost, gör mejeriet flera andra ostar också, allt från färsk Iowa mjölkproducenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.