Vad är Maraschino Körsbär?

Maraschino körsbär (uttalas Mair uh Skee noh eller Mair uh SHEE noh) är en särskilt preparerad typ av körsbär, en frukt som växer på ett träd och har en gemensam grop. Ordet körsbär kommer från namnet på en turkisk stad, Cerasus , och körsbär har varit känd i över 2000 år. Det finns två grundtyper av körsbär, söta och sura. Även maraschino körsbär kan göras från någon av de många sorters körsbär, är de vanligtvis görs med söta körsbär kallas Royal Ann. Mest körsbär som görs till Maraschino körsbär kommer från Oregon och Michigan.

Maraschino körsbär ta första delen av sitt namn från den hjärtlig som det brukade vara smaksatt. Cordial är gjord på Marasca Cherry, så en Maraschino cherry var ursprungligen ett körsbär smaksatt med körsbär hjärtlig.

Idag är det maraschino likör för dyrt, och körsbär maraschino produceras genom att urlakade i smaksatt sockerlag . Ibland mandel tillsätts för rött körsbär och mynta till för gröna körsbär, men de är inte färgade förrän efter smaktillsats processen är klar. En gång, färgen som används för maraschino körsbär var ett skadligt ämne, men FDA har nu förbjudit användningen. Ett experiment på 1990-talet arbetade på idén att använda rättika pigment som färg för att skapa maraschino körsbär. Och Eola Cherry företaget utvecklat ett bredare spektrum av färger, inklusive orange, elektriskt blått och rosa. Företaget köptes av Oregon Cherry Growers 2006.

Traditionell användning av maraschino körsbär är: ? utsmyckning mitten av ananas skivorna i ananas upp och ner kaka,
? topping off sundaes glass, split banan, och Hot Fudge glassar,
? i fruktsallader,
? som en dekoration på ugnsbakad skinka,
? som ett garnityr för ett antal alkoholhaltiga drycker, till exempel, whiskey går snett och
? som en cupcake garnering.

Du kan köpa dem med eller utan skaft, beroende på din användning. Fastän Maraschino cherry genomgår en konserverande process, bör den förvaras i kylskåp, när förpackningen har öppnats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.