Vad är Louisiana Hot Sauce?

Louisiana Hot Sauce är en typ av het sås som består av en blandning av varm paprika, vinäger och salt för att göra ett allmänt tunna röda sås med en måttlig värme nivå. De flesta tillverkare av Louisiana Hot Sauce stolta över att göra en produkt som "inte är för varmt, inte för lätt," för att citera Bruce Foods, en berömd producent av denna typ av het sås. Det finns många användningsområden för den här måttligt het krydda, och det är berömda ingår i många Cajun och Creole rätter, det är också ett inslag i den klassiska Bloody Mary, en cocktail som blandar tomatjuice, mussla juice, vodka och Louisiana stil het sås för en eldig kick. kan både cayenne och peppar tabasco användas för att producera Louisiana het sås. Några kända varumärken är Original Louisiana Style Hot Sauce, Tabasco, Crystal, och Frank's Red Hot. Såser görs med tabasco paprika såsom eponymous Tabasco sås tenderar att vara mer pepprig, medan Cayenne såser kan vara mer försiktig. Många av dessa tillverkare fortsätta att göra Louisiana het sås i det skick som den är döpt efter, Tabasco, till exempel, är fortfarande på Avery Island i Louisiana, där några av paprika för den berömda såsen odlas.

mängd marknader över hela USA sälja minst ett märke av Louisiana het sås, medan butikerna i södra USA ofta göra ett sortiment. Louisiana het sås är också ett vardagens krydda över hela USA på platser som gäster, där det kan finnas på bordet tillsammans med salt, peppar, ketchup, och sötningsmedel. Många konsumenter har en preferens för ett visst märke, som olika företag använder något olika formler som har unika smaker och nivåer av kryddighet. I de flesta fall är Louisiana het sås faktiskt jästa och åldern upp till tre år på fat med ättika och salt som konserveringsmedel. Den åldrande skapar en tydlig vink om jäsning på smak som vissa konsumenter njuta. Av tradition är andra ingredienser inte lagt till Louisiana het sås, eftersom dessa skulle skymma värmen i paprika och naturlig smak av såsen. Vissa företag gör varianter med andra typer av paprika eller ingredienser som chipotle paprika, som sakta rökt ge en mycket unik smak.

Även Louisiana Hot Sauce är vanligtvis milda, är bärare av vissa sorter en kick. För människor som inte är vana att heta såser, kan det tyckas olidligt varmt. Om du befinner dig med en munsbit av het sås som är för mycket för dig att hantera, kläm ut citronsaft i munnen. Syran i citronsaft kommer att neutralisera den grundläggande capsaicin i chilipeppar, lugnande reaktionen och lugnande munnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.