Vad är Invertsocker?

När du inverterar grundläggande socker eller sackaros, vad du egentligen gör är att bryta ner sackaros i två grundläggande element som gör det, det socker glukos och fruktos. Invertsocker är i huvudsak en produkt som tillverkas, antingen oavsiktligt genom att lägga till särskilda ingredienser i ett recept, eller avsiktligt orsakar denna kemisk nedbrytning ske för att göra en sockerlag som har många fördelar i bakning.

Inverterade sockerlag ofta med hjälp av grundläggande sirap, även kallad enkel sirap, som är en blandning av vatten och socker som sakta kokas och sedan kokas i ungefär en minut för att producera flytande sirap. Sockerlag kan göras i varierande tjocklek, så recept på proportionerna av socker till vatten kommer att variera. Att skapa Invertsocker lägger du till ett surt enkla sirap, i syfte att starta inversion process som kommer att komponera om kemikalier socker i sina enklare del former av glukos och fruktos.

Invertsocker kan också vara naturligt förekommande. Du kommer att upptäcka att produkter som honung innehåller ganska lite invertsocker. Oftare folk antingen köpa kommersiellt gjort sirap, eller göra det själva genom att kombinera syror (citronsaft eller grädde av tandsten är vanligt) och enkla sirap i ett recept. Till exempel, om du gör sylt, kommer du även skapa invertsocker genom att tillsätta syra till socker och vatten. Vid andra tillfällen gör sirapen är en avsiktlig process för att tillverka vissa bakverk. i matlagning, är invertsockersirap föredra för recept som görs bättre när sockerkristaller är mindre. Detta kan skapa en slutprodukt som är mjukare och mindre kristallina och den har speciella tillämpningar i utformningen av olika typer av godis. Till exempel många fondant recept kräver Invertsocker för att skapa en mycket smidigare produkt, och du kan hitta en del människor föredrar sirapen i olika bakverk. Invertsocker är mer hygroskopisk, vilket betyder att den tenderar att attrahera vattenmolekyler lättare och behålla mer fukt. Det kan därför användas i stället för traditionella socker i bakverk, i synnerhet de som behöver en lång hållbarhet. En annan princip som invertsockersirap är dess förmåga att hålla vätska för längre perioder. Om det börjar stelna eller kristallisera, är det oftast lätt kan omvandlas till flytande form genom att försiktigt värma sirap, eller dyker den i mikron i cirka 15 sekunder. Du kommer att veta att om du kyla honung, blir det svårt, men du kan ta honung tillbaka till flytande tillstånd av ovanstående metoder. Ibland bara bort honung ur kylen och låter den värmas upp kommer att föra den tillbaka till flytande form.

Om du inte vill göra din egen inverterad sirap, det enklaste stället att hitta det på kaka Utsmyckning butiker eller på Internet. Vissa livsmedelsbutiker får göra det, men eftersom det är ansökan i första hand för frostings och godis, din bästa insats är en bra bakning leverans eller kaka Utsmyckning butik. Sirap brukar säljas i burkar av olika storlekar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.