Vad är Honeybell apelsiner?

Honeybell apelsiner är extremt söta och saftiga citrusfrukter som endast når maximal mognad under januari månad. Även känd som Minneola tangelos, Honeybell apelsiner är egentligen inte apelsiner alls. De är en hybrid eller korsning mellan Darcy olika tangerin och antingen Duncan eller Bowen olika grapefrukt. Denna hybridisering process, som vissa källor säger kan spåras tillbaka till den gamla Orienten, ger en Tangelo med färg och storlek som en grapefrukt och sötma och saftighet som en klementin. Honeybell apelsiner är uppskattad för sin sötma och relativa knappheten, tillsammans med sina rikliga utbudet av juice.

Många kunder beställer Honeybell apelsiner månader innan deras verkliga förfallodatum i januari. Några stammar kan vara redo att skickas i slutet av december, men majoriteten av Honeybell grödan når maximal mognad under de sista veckorna i januari, eller möjligen i början av februari. Praktiskt taget alla Honeybell apelsinträd i USA växer längs Indian River i Florida, och avkastning betraktas ofta som oförutsägbart från år till år. Odlare tar upp beställningar för apelsiner under hela året, men kan endast ta upp grödan under januari och februari. Stor försiktighet måste tas samtidigt skörd Honeybell apelsiner för att undvika att skada tydligt klockformade stem slutet av frukten, som faktiskt inspirerade namnet på själva frukten. Det är inte ovanligt att en citrus odlare att omfatta ett bib med större order av Honeybell apelsiner. Huden är ganska lös grund av hybridisering processen, men många tycker att äta frukten som en utmaning på grund av sin saftighet. Tidskrävande Honeybell apelsiner på resande fot skulle vara nästan omöjligt. Användningen av en kniv för att skära ut enskilda avsnitt och en tallrik för att fånga överskott juice är oftast en bra idé medan de äter dessa apelsiner. Två medelstort Honeybell apelsiner kan ge nästan ett helt glas färskpressad juice.

Honeybell apelsiner kan beställas direkt från kommersiella odlingar eller genom kataloger som erbjuder paket av citrusfrukter som potentiella presentartiklar. Frukten är vanligen hand-packas i speciella skyddande behållare för att undvika skador under transporten. Den relativa sällsynthet sorten och den speciella skörd och kravhantering kan göra Honeybell apelsiner betydligt dyrare än andra val, men de flesta som har erfarenhet av frukt sötma anser det vara en god investering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.