Vad är Himalayan Red Rice?

Himalayan rött ris är ett sädesslag som odlats i Asien i många århundraden. Framför allt är det kort ris odlas i södra Centralasien. Det är emellertid också odlas i vissa delar av Frankrike. Formen av Himalaya rött ris liknar formen av brunt ris. Per sin moniker, är det emellertid mycket annan färg än de flesta andra typer av ris. Kockar beskriver ofta färgen rött ris som en djupt rosenröd eller rödbrun färgton.

Himalayan rött ris skiljer sig också från andra typer av ris i sin smak och näringsvärde. När det gäller kost, innehåller rött ris högre fiber halt än vitt ris. Det är allmänt överens om att rött ris har mer smak än brunt eller vitt ris. Smaken av röda ris har beskrivits som nötaktig och jordnära. Förutom att vara smakrik, riset ganska aromatisk.

Lite mat kritiker menar att Himalayas Red Rice med de mest arom och smak rikaste odlas vid foten av Himalayas berg, i Konungariket Bhutan. När riset odlas på denna plats, anläggningen vinsterna specifika fördelar. Mat experter anser att höjden på detta område, vilket är cirka 8000 meter (2438,4 meter) över havet, förmåner smaken av isen. Det är också möjligt att det är vattnet som riset odlas i, som matas av en glaciär ovanför biffar, är en sporre för den variant av säden.

Eftersom den röda riskorn innehåller mer naturliga kli än vitt ris, krävs det längre tid att laga mat. Därför är det du planerar att införa Himalayan rött ris till ett recept som normalt kräver för vitt ris, måste du justera hur mycket tid som man normalt tilldela förbereda skålen. Denna typ av ris är ett härligt komplement till sallader som kräver ris och ris pilaff.

Chefs allmänhet överens om att riset par bra till fisk, ljust kött och grönsaker. Färgen på säden visuella vädjan till alla typer av måltider. För en visuellt imponerande stärkelse maträtt, försöka kombinera rött ris och vitt ris. Kombinerade texturer är också en njutning för gommen. Kom bara ihåg att de två typerna av ris har separata matlagning krav. Om du vill använda den här tekniken, är det bäst att laga två typer av ris separat och sedan kombinera dem före servering skålen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.