Vad är High Altitude Cooking?

Höghöjdsjaktplan matlagning hänvisar till särskilda överväganden ges till matlagning och bakning på höjder över 3. 000 meter. På hög höjd, där luften är tunnare och det finns mindre syre och lufttryck, temperatur och tid vid vilken mat som tillagas påverkas. Till exempel på 2. 000 meter över havet, det kokpunkten av vatten förändringar från 212 grader Fahrenheit till 208. De flesta kokböcker överväga 3. 000 meter och högre för att vara hög höjd matlagning och tillhandahåller speciella instruktioner för att förbereda recept. Likaså BOXED livsmedel ger också förberedelse instruktioner för hög höjd matlagning om livsmedel kommer att påverkas.

Hög höjd påverkar matlagning på grund av torrare luft och minskat lufttryck. Livsmedel tar längre tid att laga mat och kan torka ut lättare på höga höjder. Vatten och andra vätskor kokar vid en lägre temperatur och avdunstar snabbare på höga höjder. Annan påverkar på hög höjd matlagning är den ökade utbyggnaden av jäsningsmedel gaser i kakor och bröd. De överväganden som ofta ges för hög höjd matlagning innefattar anpassning ugnstemperaturen eller inställningar brännare, som omfattar livsmedel för att undvika överdriven torkning, och öka tillagningstiden-särskilt för kött och fågel. Dessutom kan vissa ingredienser i recept för bakning behöva justeras. Även ugnstemperaturen ändrar inte på höjd, förändringar i lufttryck påverkar hur vissa livsmedel laga mat eller baka.

Ca 1 /3 av Förenta staterna anses hög höjd för matlagning. Eftersom de flesta kokböcker och beredda mixer ger hög instruktioner höjd matlagning, eventuella nödvändiga justeringar beskrivs. Dock att många recept utväxlas mellan vänner och familjemedlemmar kan komma att justeras baserat på erfarenhet av och kunskap om metoder hög höjd matlagning. De mest berörda livsmedel är kött, fågel och bakverk.

Om du någonsin befinner dig matlagning på hög höjd utan justeringar ingår i receptet, kontakta någon som har erfarenhet av hög höjd matlagning innan du börjar. Detta sätt kommer du inte sluta med dåligt tillagat eller över torkat kött eller bakverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.