Vad är Herbes de Provence?

Herbes de Provence är löst definieras som en ört blandning som omfattar både franska och italienska örter, i en blandning av sött och kyndel. Slutresultatet är komplex i smak, och kan användas på olika livsmedel. Fjäderfä par särskilt väl med Herbes de Provence, men de kan också läggas till andra typer av kött samt soppor och såser. Många butiker säljer Herbes de Provence, vanligen torkad form. Det är också möjligt att blanda din egen, eller att odla örter i en liten örtagård, så att de kan användas färsk. är provençalsk fransk region känd för färskt Medelhavet matlagning. Det varma vädret i sommar är utmärkt för örter och vissa traditioner, en sann Herbes de Provence blandning innehåller endast örter som odlas i Provence. Andra kockar sortiment längre bort för att deras blandningar, och de flesta kockar utveckla sina egna unika ört kombinationer. I allmänhet är små blad helt eller lätt krossade i Herbes de Provence, medan större blad och blommor sönder.

Några av de vanligaste införanden i Herbes de Provence är basilika, lagerblad, lavendel, mejram , apelsinskal, rosmarin och timjan. Timjan är ofta mycket som ingår i blandningen, eftersom den blommar i varmt sommarväder och många provencalska kockar använder det mycket. Idén om en allmän blandning av örter faktiskt inte färdigutvecklad förrän på 1970-talet, när ört och krydda företag vill kapitalisera på marknaden för franska örter. I Provence själv, en begäran om "Herbes de Provence" kan uppfyllas med en tom blick. När det används färska, Herbes de Provence kan låna en distinkt friskhet till maträtter. Färska örter är något mer komplex och aromatisk än torkade motsvarigheter, och de är oftast strös på en maträtt i sista minuten, så att de behåller smak. Torkade örter är säkerligen acceptabelt när färska örter inte är tillgängliga, även om de ska förvaras i ett torrt och svalt tills de behövs. Efter sex månader till ett år, kan örterna också förlora potensen.

Många människor vill växa skilda Herbes de smälter Provence i sina trädgårdar. Förutom att ge en färdig leverans av färska matlagning örter, en örtagård är också mycket aromatisk, vilket gör det utomhus en trevlig plats att vara. Örtagårdar dessutom inte kräver stort utrymme, och en liten enkel urval av örter kan även odlas inomhus i en stor planter på en solig plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.