Vad är Harusame Noodles?

Harusame nudlar är japanska nudlar gjorda av potatis, sötpotatis, ris eller Mungböna stärkelse. De är nära släkt med cellofan nudlar, och de kan användas som ersättning i recept. Eftersom harusame nudlar inte vanligtvis innehåller gluten, är de ett bra utbud av mat för personer med glutenintolerans, även om etiketten alltid bör läsa noggrant, för säkerhets skull. Många asiatiska marknaderna bära harusame nudlar, och de kan även beställas via importörer som är specialiserade på japanska ingredienser. En del företag tillverkar harusame nudlar under namnet "japanska spån" eller " harusame sai kul . " Ett paket med harusame nudlar innehåller vanligtvis flera paket med nudlar, som tar form av långa platta eller runda stavar. När nudlarna är råa, de är något vitaktiga med en aning GENOMSKINLIGHET. Efter matlagning, kommer harusame nudlar tur helt klar. Det finns flera sätt att använda harusame nudlar. Vissa kockar bryta den råa nudlar upp, med hjälp av bitar för textur i en sallad. Detta arbetssätt leder till att somliga kräver den japanska nudlar "sallad nudlar. " Nudlarna kan också vara stekt tills knaprigt, användas i soppor, eller serveras som en del av en stek. Blötläggning nudlarna innan tillagningen gör dem mer anbud och lite sega, och nudlar kan också användas direkt för saker som att fylla färska vårrullar efter att de har dränkts.

skillnad cellofan nudlar, harusame nudlar är inte torkats i bon. Det gör det lättare att kontrollera portioner, eftersom kockar kan helt enkelt mäta upp den mängd nudlar de behöver, snarare än att försöka dra isär en envis bo på nudlar. Harusame kan naturligtvis vara blöta och lindade in i bon. Dessa bon kan friteras och används som skålar eller bon för livsmedel.

Om du har problem med att hitta harusame nudlar, prova letar efter böna trådar, bai kul, fen SI, pulvriserad silke nudlar, sohoon, Tung välsignelse, bun tau, sai kul, nudlar glas, hal nudlar, eller Mungböna trådar. Trots exotiska utbud av namn, alla dessa nudlar är i huvudsak desamma som med en bas av pulped stärkelse som kan härledas från ett urval av källor. Även om dessa nudlar i allmänhet LUKTFRI, absorberar de smaken lätt, vilket gör dem ett utmärkt val för en mängd olika rätter eftersom de SOP upp såser och kryddor mycket effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.