Vad är Florsocker?

Ett antal desserter och godis är inte fullständiga utan slutligt damning av Florsocker, även känd som strösocker eller florsocker. Florsocker är faktiskt strösocker som har mekaniskt mals till ett mycket fint pulver. Denna pulveriserad form av socker används ofta för att göra kakan frostings, glasyrer socker, såser dessert och dekorativa glasyr. Florsocker används också för att ge ytterligare sötma till stekt Donuts, tratt kakor och Beignets.

Florsocker sällan används som ett substitut för regelbunden strösocker i recept för en rad skäl. Förhållandet Florsocker till strösocker skulle göra de flesta recept kostnadseffektiva oöverkomliga för en sak. Florsocker heller inte tål långa perioder av värme, vilket gör den mycket lämplig för kallt glasyr och glasyrer, inte upphettas såser eller custards. Florsocker innehåller också upp till 3% majsstärkelse som klumpförebyggande medel. Vissa specialbutiker bär Florsocker utan sådana tillsatser, men dessa är främst avsedda för kommersiella godis företag och bagerier. Den Florsocker säljs i de flesta livsmedelsbutiker har mark tio gånger, vilket förklarar 10x beteckningen på förpackningen. Vissa specialbutiker transportera andra kvaliteter Florsocker, såsom en 4x eller 6x grind. För de flesta ändamål bör en standard 10x låda eller säck Florsocker prestera bra nog. Den andra kvaliteter av Florsocker används i allmänhet särskilda handelspolitiska livsmedel.

Det är möjligt att skapa Florsocker hemma genom att placera standard strösocker i en mixer och mala det till ett pulver. Homemade Florsocker bör användas snart efter slipning eller förvaras svalt, torrt utrymme. Strösocker kommer att absorbera fukt från omgivningen om den lämnas oskyddad, så håll det insvept tätt i ett lockförsedda burk eller plastpåse. Florsocker behöver inte förvaras i kylskåp eller frysas, men det bör skyddas mot insekter.

Florsocker kan också hållas i en överdimensionerad shaker och serveras tillsammans med andra frukost kryddor såsom sirap, smör och kanel. Många tycker stänk Florsocker över pannkakor, toast franska eller belgiska våfflor. En damning av strösocker kan också ge några ytterligare sötma till fruktkompotter och gourmet kaffedrinkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.