Vad är English Breakfast Te?

engelsk frukost te är ett te blandning som är utformad för att koppla ihop med den traditionella engelska frukosten, som innehåller en rad mycket tung, rejäl mat. Detta te tenderar att inkludera stark, robust sorter av te som smälter samman för att skapa ett fylligt smak. Många engelskt te företag producerar en engelsk frukost blandning, och detta te är vanligen lätt tillgänglig på marknader, både lös och packats form. Den varianterna av te används på engelska blandningar frukost te varierar, men Assam, Ceylon och Keemun teer är populära, tillsammans med några kenyanska teer. Dessa teer är kända för att producera robusta teer som tenderar att vara mörk och stark, speciellt när det bryggs på ena långsidan av bryggerinäringen fönstret för svart te, vilket är ungefär tre till fem minuter. När bryggt har English breakfast tea en mycket distinkt doft, som många säger påminner dem varmt rostat bröd och honung, och det par väl med grädde och socker. Det traditionella engelska frukosten är ingen liten potatis, bokstavligen . Det omfattar ett brett sortiment av kött och bakverk, tillsammans med flera grönsaker, och rikliga mängder av kryddor. Svart te kan vara bra för matsmältningen, vilket kan vara bra efter att ha ätit en klassisk engelsk frukost, och det hjälper också folk vakna upp och gör dig redo för dagen. Detta te blandningen är ofta hög koffeinhalt av just denna anledning.

Ursprunget till English breakfast tea är lite oklara. Te visat sig bli en stor hit i England och i övriga Europa när det infördes från Asien, men i regel kan endast överklassen har råd att dricka drycken. Engelsk frukost kan faktiskt ha sitt ursprung i Skottland, där legenden säger att en te hovleverantör namn Drysdale kom upp med en blandning han betecknade som "Breakfast" i mitten av 1800-talet, för att göra det klart att te var avsedd att kopplas ihop med morgonen måltid, kanske. I alla fall begreppet "frukost" blend fångad på, och som komplement till engelsk frukost är det också möjligt att hitta irländsk frukost te, som har en annan känsla och smak.

Brewing engelsk frukost te är inte rocket science. Helst bör du lösa teblad, eftersom den tenderar att vara av högre kvalitet, vilket ger bättre smak och mindre av tanniner som gör svart te så bitter. Den teblad kan antingen kastas in i en kruka eller placeras i en sil, beroende på ens smak, och helst potten eller kopp te är bryggt på skall värmas med en sammanfattning av matavfall i kokande vatten innan kokande vatten hälls över te och får branta tre till fem minuter. Inte brant te längre tid att göra den starkare, eftersom detta bara kommer att resultera i ett bittert te, bara använda mer teblad för ett starkare te.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.