Vad är Chocolate Candies?

Chocolate godis som är sött godis gjorda av choklad eller som innehåller choklad. De är populära godis i många regioner i världen, som väldigt många kulturer är mycket förtjust i choklad, i olika former. Godisbutiker vana att lagra en mängd choklad godis, och folk kan också få dem på drogen butiker, livsmedelsbutiker, och direkt via tillverkaren i vissa fall. Vissa tillverkare tillåter även turer i sin produktion golv, vilket ger folk en chans att se hur godis görs innan de köper den.

Choklad har sitt ursprung i Latinamerika, där den ursprungligen användes vid utarbetandet av välsmakande mat, en sedvänja som fortsätter än i dag med rätter som mullvad. När chokladen kom tillbaka till Europa, utforskade människor möjligheten att använda den i sött godis, och folk snabbt fått smak för det exotiska ingrediens. Utvecklingen av mer avancerade förfina metoder för choklad väg för chokladkakor och andra sötsaker.

Några choklad godis som är av massivt choklad. Oftare omfattar de choklad och andra ingredienser. Den choklad kan vara belagda med en godis skal, eller en godis kan doppas i choklad för att skapa en smakrik beläggning. Choklad kan täcka kakor, kex, barer och kanderad frukt, och det kan användas på olika sätt. Förutom doppning kan företagen även använda tekniker som enrobing, i vilket godis som passerar genom en ridå av choklad för att bli behandlad i ett jämnt lager choklad.

Choklad godis kan göras med mjölk, mörk, eller vit choklad, beroende på godis och tillverkaren. Vissa tillverkare kan slarva med choklad beläggning som kallas mockolate, som tekniskt sett inte kan anses som äkta choklad eftersom den inte innehåller kakaosmör, en viktig beståndsdel i choklad. Vissa företag har väckt vrede från tidigare trogna fans genom att ersätta dyr choklad färg med mockolate i syfte att hålla lägre produktionskostnader.

Förutom att tillverkas kommersiellt, choklad godis kan också göras hemma. Människor behöver viss erfarenhet och skicklighet med godis, och de måste också vara bekväm med hantering choklad. Att göra godis hemma ger människor en chans att använda anpassade ingredienser och att leka med smaker och design. Grundläggande candymaking kit är tillgängliga från vissa matlagning och hem butiker utbud, och folk kan också beställa specialprodukter såsom mögel i choklad godis, däribland anpassade mögel som kan användas för att göra personliga godis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.