Vad är Champagne Vinäger?

När det gäller att göra en lätt och smakrik salladsdressing, är champagne vinäger en ingrediens som är säker på att behaga. Som ett ljus vinäger som bär en liknande smak med god kvalitet champagne, kan denna designer ättika användas för att skapa en spännande kosmopolitisk smak som kommer att tillföra fart på den enklaste sallader. Här är några grundläggande fakta om champagne vinäger, inklusive några exempel på hur ättika kan användas för att skapa en dressing eller marinad som är idealisk för olika typer av kalla sallader och grönsaker.

Champagne vinäger tillverkas med samma typ av druvor som bättre typer av champagne. Vanligtvis använder Champagne druvor som Chardonnay och Pinot Noir druvor i processen, är champagne vinäger skapas med samma grundläggande process används för att ålder vit vinäger och äppelcidervinäger. När alla champagne druva skrov avlägsnas och vätskan dräneras, blir slutresultatet en vinäger som har en lätt anstrykning av vanilj smak, tillsammans med rik smak av champagne. Det är inte ovanligt att blanda champagne vinäger med andra vinäger, speciellt de med en något fruktig smak, med att skapa förutsättningar för ett antal olika typer av vinaigrettes. Som ett bra sätt att göra en kalorifattig dressing slänga använda ett paket av konstgjorda sötningsmedel och några matskedar ättika champagne. Kombinationen kommer att ge både sött och surt kvalitet till salladen greenerna som många anser vara en fantastisk komplimang. Detta enkla dressing idé är särskilt bra för personer som kontrollerar diabetes villkor med kost, liksom personer med allergi mot ingredienser som normalt finns i flaska salladsdressing. P

Champagne ättika kan också kombineras med kryddor och olivolja att göra en smakrik marinad. Marinaden kan användas för att ge smak åt bakad och stekt kyckling, samt ge en bra smak för bönor sallader och andra typer av marinerade grönsaker. Normalt marinering av kött eller grönsaker i minst två timmar resultera i förrätter och smårätter som kommer att glädja smaklökarna av i stort sett alla.

Som en tillsats till tomat såser, kan champagne ättika hjälpa framhäva smaken av alla ingredienser för att göra sås. Bara en tesked champagne ättika kan göra stor skillnad på doften av spaghetti och såser Marinara, samt lagt till något extra till vardagliga rätter som slarvigt Joes.

Vinäger är också hälsosamt tillsats som ibland förbises i våra dagar i färdigförpackade livsmedel och snabba måltider. Att införliva en liten champagne vinäger i några av dina favorit recept är ett bra sätt att förbättra smaken av några gamla favoriter, liksom att skapa några nya marinerade rätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.