Vad är Cellofan Noodles?

Cellofan nudlar är extremt tunna genomskinliga nudlar som används mycket i asiatisk matlagning. Kina, Japan, Korea och Thailand har alla traditionella rätter som använder cellofan nudlar, och alla dessa länder också gör nudlarna för inhemsk användning och export. En asiatisk livsmedelsbutik eller en stor marknad kommer vanligtvis att cellofan nudlar, vilket kan märkas böna trådar, nudlar glas, eller Mungböna nudlar. Förvara nudlar i torrt och svalt i upp till ett år före användning, och i en lufttät behållare efter att paketet har öppnats. Namnet på nudlarna är en hänvisning till deras likhet med cellofan, ett VECKIG transparent plast. När andra ingredienser, kan cellofan nudlar tur vit, grumlig, vilket inte nödvändigtvis en indikator på dålig kvalitet. När kokta, nudlarna allmänhet tur helt öppet, och de kommer att få färg på någon sås tillsatts.

Basen i cellofan nudlar är Mungböna stärkelse och vatten istället för ris och vete, två vanliga ingredienser i noodle göra. Nudlarna görs tunt och vanligen torkad i rullar för lätt förpackning. När en kock vill använda cellofan nudlar, han eller hon normalt tar bort en spole av nudlar och antingen presoaks dem eller kastar dem direkt i en skål. Nudlarna har en elastisk konsistens, och de plockar upp smakämnen mycket bra. Deras absorberande kvalitet kan också få dem att suga upp olja, så nudlarna bör användas med försiktighet i fet kokkärl. i blöt cellofan nudlar kan användas som fyllmedel i saker som vårrullar, eller de gjorde läggas röra frites, då vänder de sig ofta krispiga. I vissa fall, en stek är helt enkelt skickas över blöta cellofan nudlar, så att de kan absorbera såser från stek utan att bli stekt. Soppor görs också med cellofan nudlar, som inte tillför struktur och en känsla av fullkomlighet till soppan. Om cellofan nudlar kokas på stovetop, de tar bara ett ögonblick att laga mat, vilket är varför de flesta kockar föredrar att blöta dem i kokande vatten, så att de inte blir för mjuk.

Torkat cellofan nudlar är mycket skör, och de tenderar att spricka och splittras om ungefär hanteras. Av denna anledning, de flesta kockar försöker att undvika att bryta upp ringar av cellofan nudlar. Om detta blir nödvändigt, sprickbildning spolen öppna över komposten eller skräp rekommenderas, så att de små skärvor av snabbnudlar inte kommer att vara utspridda över hela köket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.