Vad är Bittersweet Chocolate?

Bittersweet choklad är en sockrad form av mörk choklad som inte innehåller mjölk i antingen flytande eller torr form. Bittersweet choklad är huvudsakligen en blandning av choklad sprit, socker, kakaosmör, och ibland vanilj. Ofta är lecitin till som emulgerande agent. Kakaomassa, trots vad namnet tyder på, innehåller ingen alkohol. Snarare är det en form av kakao produceras genom att mala kakaobönor ned till flytande form. Stelnat Kakaomassa formas till block kallas osötade bakning choklad.

I Nordamerika är bitterljuv choklad krävs enligt normer om identitet fastställs av Food and Drug Administration, att innehålla minst 35 procent choklad sprit. I Storbritannien är siffran något högre, stiger till 43 procent. Ju mer choklad sprit chokladen innehåller, desto mer intensiv dess smak bli. Särskilt hög kvalitet bitterljuva choklad kan innehålla 65 till 70 procent, eller mer, av choklad sprit.

Även om begreppen bitterljuva och semisweet används ibland omväxlande, det finns en skillnad i de standarder som definierar de två. Även om det inte formellt reglerat i hela branschen, bitterljuv choklad innehåller i allmänhet mer choklad sprit och mindre socker än semisweet choklad gör. Eftersom semisweet choklad kan innehålla upp till 35 procent sprit, de två choklad kan vara mycket lika varandra. Bittersweet och semisweet choklad kan användas omväxlande i bakning, med gott resultat. har Både semisweet och choklad bitterljuv ibland märkt "överdrag" som beteckning tyder på att choklad innehåller inte mindre än 32 smör procent kakao. Couverture måste mildras, en process som innebär att manipulera temperaturen på chokladen under processen av fett crystalization i sin kakaosmör, innan den används. Det är en favorit för doppning, bestrykning, och molding. När smält är det smidigt och vätska, och när det hårdnar, har en härlig lyster och en krämig konsistens.

Nyligen genomförda studier har visat på vissa positiva hälsoeffekter av regelbunden konsumtion av små mängder bittersweet choklad. Tack vare sin höga kakaohalt, är mörk choklad en bra källa för vissa flavonoider-nämligen epicatechin och Gallussyra-som kan vara skyddande för hjärtat.

Bittersweet choklad besitter också antioxidant föreningar och kan också spela en roll för att sänka blodtrycket. Det bör dock noteras att flavonoider finns i bitterljuva choklad förstörs genom behandling med alkali, som med holländsk-bearbetade kakaopulver.

Bittersweet choklad finns i flera former, inklusive barer, chips, och bitar av olika storlekar. Det används vid bakning, matlagning och äter ur handen.

Choklad, inklusive den bitterljuva sorten, är extremt känslig för faktorer som temperatur och luftfuktighet. Den idealiska, men relativt smalt temperatur fönster för lagring av choklad är mellan 59 och 63 grader F (15 och 17 grader C), med en relativ luftfuktighet på petiga 50 procent eller mindre. Villkor för varierande temperaturer kan orsaka förändringar i utseende eller konsistens av choklad, inklusive en vitaktig "Bloom" på ytan på grund av närvaron av fett och /eller kristaller socker där. Även om utseendet på choklad får lida, är det helt säkert att äta.

Bittersweet choklad, liksom andra sorter innehåller teobromin, hittade en alkaloid i cacao anläggningen . Theobromin växelvis krediteras med afrodisiakum och hostdämpande egenskaper och skulden för sömnlöshet, ångest och polyuri. Teobromin, även i små mängder är giftigt för hundar och katter och försiktighet bör vidtas för att hålla all choklad borta från djurens nå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.