Vad är Abruzzese korv?

Abruzzese korv är en typ av torrt italienskt korv som är utmärkande för dess kryddighet. Det kan ibland vara svårt att få traditionell Abruzzese korv utanför Italien, även om ett fåtal företag i Italien exportera korven att välja butiker i andra länder. Liksom andra korvar bevarats genom torkning, har Abruzzese korv ett antal potentiella användningsområden, inklusive kokning i varmrätter, erbjuds som del av en förrätt fat, eller som strös på pizzor.

färskt griskött används för att göra Abruzzese korv. Fläsket blandas med ett sortiment av regionala kryddor, inklusive kryddig paprika, innan de tvingas in korvskinn, som traditionellt tillverkade av skrapats tarmar av svin. De resulterande korv botas med rök och chili så att de inte är lätt förfall, vilket gör dem en lättillgänglig del av kosten för en stor del av året. Resultatet är en eldig korv som kompletterar ett brett utbud av rätter. Abruzzese korv smakar särskilt bra när det sjuda med Fava eller bondbönor. Den Abruzzese korv kommer från Abruzzo, en region i Italien som ligger längs den östra och centrala kust nationen. Terrängen där är ganska robust, och både gris-och lammkött spelar viktiga roller i köket i området. Abruzzo är också välkänd i Italien för sina extremt kryddstark mat, som ofta kopplas ihop med ört likörer. Den största boven i dramat bakom kryddstyrka peperoncino paprika, som lokalt kallas diavolinos. Maten i regionen Abruzzo tenderar att vara rustik och enkel, med ett stort fokus på ingredienser som finns lokalt, såsom Abruzzese korv och konserverade ostar.

Konsumenter utanför Italien som vill smaka Abruzzese korv bör samråda med lokala specialbutiker eller slaktare boutique. A boutique slaktare är ofta möjlighet att beställa specialprodukter för kunder, även om slaktaren normalt inte erbjuda dem. Om butiken slaktaren är italienska, han eller hon kanske redan gör Abruzzese korv. Specialbutiker såsom affärer som specialiserar sig på italienska importen kan också kunna beställa Abruzzese korv för kunder som uttrycker en längtan efter det.

Abruzzese korv är ett utmärkt komplement till en antipasto fat, för människor som har någon och är osäker på vad du ska göra med det. Prova kopplar ihop Abruzzese korv med bevarad saltade ost såsom pecorino och parmesan. Andra köttkonserver kan också användas för kontrasterande smaker, tillsammans med konserverad fisk och oliver. Små kilar av bröd är också ett bra komplement.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.