Vad Tempered Choklad?

Härdat choklad är choklad som har uppvärmd och speciellt kyls så att den bildar en tydlig kristallstruktur. Flesta choklad tillgängliga för försäljning är härdat och det kan kännas igen genom ett glänsande utseende och tilltalande "knäpp" när det går sönder eller bitit på. Som regel behöver ett hem inte koka dämpa choklad såvida han eller hon gör choklad och de flesta kockar använder en choklad anlöpning maskin. Det är möjligt att dämpa choklad för hand, men processen är mödosamt. Den främsta anledningen till temperament choklad är att ändra konsistens och göra den mer hållbarhet. Härdat choklad är mindre risk att utveckla en ful blomma som en följd av exponering för stark kyla eller värme. Den har också en tilltalande lyster, och en unik struktur. Choklad som inte har härdat tenderar att vara nästan mjuk, snarare än skarp. Härdat choklad och sötsaker gjort med den, helt enkelt smakar bättre.

struktur choklad som skapats av kakaosmör i choklad. När chokladen är smält och sedan får stelna bildar kakaosmör en tydlig kristallstrukturen. Genom att hållas vid en viss temperatur så kyls det, kommer strukturen vara radikalt annorlunda, skapar humör choklad. Anlöpning är en tvåstegsprocess, där man smälter choklad ner och sedan hålla det vid en bestämd temperatur medan den svalnar och har arbetat med.

Choklad kan förlora sitt humör, vilket är anledningen till kockar retemper choklad att göra choklad sötsaker såsom doppade frukt och fylld choklad. Med användning av en anlöpning maskin, grumlas choklad väldigt lätt att göra. Chokladen bryts upp och smälts innan utsäde stycken redan anlöpt choklad rörs i. Blandningen förvaras vid rätt temperatur elektroniskt, och är klar för användning.

För att dämpas choklad för hand, börja med att bryta chokladen i bitar och värma den i ett vattenbad tills den smälter inte tillåter det överstiga 133 grader Fahrenheit (45 grader Celsius). Nästa, ta choklad ur pannan, rör i några bitar "seed" choklad, och hålla den varm choklad med hjälp av en het pad medan du rör om så att den inte kan stelna. Om du inte har en varm pad, doppa i choklad i och ut ur vattenbad. För mörk choklad, hålla temperaturen vid ca 88 ° Fahrenheit (31 grader Celsius). Mjölkchoklad skall hållas vid 86 ° Fahrenheit (30 grader Celsius), medan vit choklad föredrar 80 ° Fahrenheit (27 grader Celsius). Testa lynne genom att sprida ett tunt lager av choklad på en plan yta och kyla det. Det bör vara torr, hård och blank. Om det inte är retemper, chokladen.

Härdat choklad kan användas för att göra en mängd godis och efterrätter choklad. I samtliga fall måste du arbeta med choklad medan den är varm och smält. Om chokladen svalnar och hårdnar, retemper det. Härdat choklad föredrar också hållas helt torra, och även en liten tillsats av vatten gör att chokladen att koagulera och "ta", vilket gör den oanvändbar för choklad godis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.