I matlagning, Vad marmorering?

marmorering kan bäst beskrivas som det nätverk av fett som flyter genom val delar av kött. Ej att förväxla med de stora fettdepåer som oftast finns i ytterkanten en styckningsdel, marmorering är fett som ligger under snittet. Vanligtvis visas som en serie av små vita fläckar i styckningsdel, marmorering har två primära funktioner för att se till att köttet är både god och anbud.

Ibland avses ådring, hjälper fett i kött avsnitt för att skapa en grund för att hålla den färdiga produkten anbudet. Eftersom marmorerade köttet är kokt, den fettdepåer lös upp och fördela hela köttet. Slutresultatet är att den behandlade köttet är mört och fuktig, ofta mycket lätt att skära, och har en struktur som bedöms som mycket glädjande. Förutom att hjälpa upprätthålla en önskvärd struktur på köttet, marmorering fungerar även att säkerställa smaken av charkuteriprodukter är glädjande personen Mat på den färdiga produkten. Eftersom köttet kockar, upplöser marmorering i strukturen på kött, lämnar den smaksatt med precis rätt mängd salt smak att göra den tilltalande. Marmorering finns i alla de bästa styckningsdelar av biffar, och är en av de viktigaste faktorerna för att definiera både smak och konsistens av en bra minskning av nötkött.

Meats som innehåller marmorering tillagas ofta på flera olika sätt. Vissa föredrar att baka eller steka köttet, så att den naturliga tråckla kvaliteter marmorering att arbeta sin magi. I andra fall, pan-stekning kan vara den lämpligaste metoden för beredningen. Den variant som avges från marmorering kan förstärkas med en liten dusch av olika örter och kryddor, eller toppad med en svärtar teknik.

Eftersom marmorering saknas ofta i styckningsdelar av kött som är av sämre kvalitet, en process känd är larding används ofta för att imitera fördelarna med naturliga larding. Huvudsak är fett manuellt sprutas in i mindre skära av kött och bidrar till att ge sämre produkt åtminstone något bättre smak. Även om detta är ofta en fungerande situation för snäv mat budgetar, bara om alla är överens om att naturliga marmorering är långt högre kvalitet än någon artificiell process.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.