I matlagning, Vad Blanchering?

Blanchering är en matlagning process som syftar till att förbättra färg, smak och konsistens av grönsaker. Endive grönsaker snabbt kokas i kokande vatten eller ångas innan de skakat av en djupdykning i ett kallt bad som gripanden tillagningsprocessen. Efter blekning, kan grönsaker delges crudité fat frysta, eller användas i matlagning. Det finns flera skäl för en kock till Blanch grönsaker, och det är en lätt färdighet att lära sig. När livsmedel behöver skalas, blekning gör processen mycket enklare. Tomater, mandel, bönor Fava, och andra livsmedel kan blancherats att lossa sin pärlorna. Det blekning kan också höja smaken på maten, och det kommer att hjälpa maten behålla sin färg när den är kokt. Den skållade och skalade livsmedel kan användas omedelbart eller förvaras i en frys. När det gäller grönsaker och frukt som behandlats med bekämpningsmedel, blekning är ett utmärkt sätt att ta bort skalet utan att överföra kemikalier den ätliga delen av frukten. Innan frysning mat, är blekning rekommenderas starkt. Blekning kommer att neutralisera bakterier och enzymer i livsmedel som kan få den att gå dåligt. Dessutom kommer blanchering se till att maten förblir skarpa, smakrika och färgglada i frysen, istället för att låta den grå ut. Normalt är en liten mängd salt för blekning vatten i detta fall, eftersom det främjar bevarande. för matlagning, blekning är mycket användbar. Kockar som gör en stek eller liknande maträtt som innebär att använda livsmedel som har olika tillagningstiden kan blekna av livsmedel så att de håller sig fräscha och välsmakande. Genom att vrida blekning i parbroiling, kan en kock minskar också den tid ett livsmedel måste kokas. I upptagen restauranger, blekning används vid installation av en Cooks station, så att han eller hon har attraktiva letar mat nära till hands under hela kvällen.

Endive livsmedel kan också ätit ur handen. Grönsakerna på crudité fat ofta blek eftersom blekning håller dem krispig och frisk hela kvällen. För saker som broccoli och morötter som kan ätas rå och kokt, blekning tar rå udden av maten medan den knapriga konsistens.

För att Blanch mat, är allt du behöver en gryta med kokande vatten, ett isbad, och en slitsad sked eller avtagbar ångar facket. Dunk grönsakerna du blekning i vattnet tills de är knappt kokta, och sedan kasta dem snabbt i isbad eller köra kallt vatten över dem. Låt grönsakerna rinna av, och använda som önskas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.