I bartender, Vad är biskop?

Bishop är en av de klassiska engelska heta slag eller varm toddies som var populära i den 18: e och 19-talen. I själva verket skulle de flesta brittiska krogar har erbjudit biskop till sina kunder, och det var hade särskilt under julhelgen. Biskopen har fått sitt namn från sin lila färg som påminner om den enhetliga bärs av biskopar i den anglikanska kyrkans lära.

Dr Samuel Johnson, i sin ordbok, verkar väl till drink. Han definierade det som "en cant ord för en blandning av vin, apelsiner och socker. "Egentligen skulle många former av biskop har gjorts med hamn, inte rött vin. Detta skulle ha sötade drycken skära ner på mängden socker som behövs. Biskopen var också generellt kryddade med kryddnejlika, anis och kanel för att ge en extra kick.

Även traditionellt serveras varmt, vilket gjorde minska alkoholhalten något, hade vissa människor dricker kallt biskop. På så sätt liknar det något sangria, en traditionell blandning av apelsiner, eventuellt andra frukter och rött vin, populär i Spanien och i många latinamerikanska länder. Dock är sangria normalt inte kryddad.

Charles Dickens hänvisar till biskop vid ett flertal tillfällen i hans arbete. Framför allt efter Joakim byte av hjärta i A Christmas Carol som han kallar för en trevlig diskussion han kommer att få cirka höja Bob Cratchits lön och hjälpa sin familj "under julen skål av rökning biskop. " Vidare nämns tillverkade av biskop i Dickens ' Nicholas Nickleby och Pickwickklubben . Några av de slag uttänkta av Mr i David Copperfield är också mycket påminner om biskop i deras ingredienser.

Bishop skulle ha tjänat till att samtliga familjemedlemmar, eftersom det var ganska vanligt att unga människor att dela på alkoholhaltiga drycker. Det kan också ha varit skönt att dricka biskop eller andra varma slag eftersom husen var ofta ganska kallt, speciellt de som hör till de fattiga. Även ales värmdes ofta eller låg till grund för söta och heta drinkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.