Hur kan jag göra glögg?

Glögg är en traditionell vinter dryck som har tjänstgjort i Europa i tusentals år. I en klassisk form, glögg görs med rödvin, kryddor, citron och socker och serveras varm. Många varianter på glögg finns, inklusive i versioner med vitt vin och kryddade drycker spädas med te och juice, vilket i slutändan smakar mer som ett slag. Glögg är en intressant och ovanlig dryck för att lägga till tabellen över semestern dricker på en fest, och är mycket lätt att göra. Att göra klassisk glögg, börja med en flaska rik och rustikt rödvin . Du vill inte slösa bort dyrt vin, eftersom smaken av vinet kommer att förändras avsevärt, men tänk på att mycket billiga viner ibland kan uttrycka konstiga smaker när de är varmt. Det är bäst att hålla sig till en solid, mellanregister vin från Spanien eller Italien. Sätt vinet i ett glas eller emalj matlagning potten, inte använder ett reaktivt ämne som aluminium eftersom det kommer att lägga en konstig smak till vinet. Lägg kryddorna i ditt val såsom kanel, muskot, ingefära och kryddpeppar, tillsammans med rivet apelsinskal. Värm blandningen långsamt, lägga in? kopp socker och värm i ca 15 minuter. Låt inte blandningen koka, eller kommer det att bli ruinerad. Det är en utmärkt idé att smaka innan servering, för att säkerställa att smakerna är väl avvägda.

Garnishes för glögg kan inkludera kanelstänger, käppar godis, kilar citron, apelsin bark eller andra semester tema ex . Försök att välja en garnering som ska komplettera och förstärka smaken av glögg. För att ytterligare öppna upp variant av glögg, se till att du tjänar det i stor öppning koppar. Du kan också göra glödgat vin med alkoholhalt frukt cider eller vitt vin. Du kanske vill justera nivåerna av socker och kryddor om du använder en annan bas. För att ändra smak av glögg dessa viner ytterligare kan du späda ut dem med örtte eller fruktjuice, vilket skapar en intressant smak för dina gäster att njuta av och prata om.

Även glögg viner allmänhet inte serveras i USA är de uppvärmningen och uppfriskande jul drinkar, och du kan hitta dig själv växande förtjust i dem. Besökare från många europeiska länder kommer att kraftigt njuta av smaken av hemmet, och skulle förmodligen vara glad att utbyta recept och tips med dig. Också vara medveten om att glögg är fortfarande alkoholist, trots värme, och du kanske vill ha alkoholfritt alternativ finns till hands för unga gäster och förare som kryddas cider eller glögg görs med alkoholfria vinet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.