Hur kan jag göra Pizza Deg?

göra pizza deg är mycket lätt, trots vad ni kan ha hört, och du kan njuta av processen oerhört, när man vänjer sig. Förutom att använda pizza deg för pizza, kan du även använda den för att göra focaccia, en annan populär italiensk bröd produkt, och du behöver inte använda pizza degen så fort du kan göra det heller. Du kan göra pizza deg och sedan frysa den för senare användning, antingen rå eller kokt form, beroende på personlig smak.

ingredienser som behövs för att göra pizza deg är mycket enkel: mjöl, vatten, jäst, olja , och en liten mängd socker. Börja med att lösa ett paket jäst i en och en tredjedel koppar varmt vatten, lägger en matsked socker foder jästen. Låt jästen att sitta i cirka 10 minuter, tills den blir skummig. Om detta inte sker, var jäst dålig, och du måste börja om med färsk jäst. Denna process kallas "proofing", för övrigt.

Lägg en matsked salt och en kopp alla vetemjöl att skapa ett slam av vatten och mjöl. Nästa, tillsätt en matsked olja. Vispa flytgödsel väl, vilket sparar tid i knådning senare. Lägg sedan en kopp mjöl till degen. Om du vill ha hela degen vete pizza, kan du använda helt vete mjöl i detta skede, skapa en jämn mix av fullkornsvete och allt vetemjöl. Blandningen ska fortfarande vara ganska våt, så tillsätt mjöl tills den börjar dra sig till en boll, du kanske kräver tre-fyra koppar totalt, beroende på villkoren i ditt kök.

Förvandla din pizza deg ut på ett mjölat bänkskivan och låt den vila några minuter. Därefter börjar knådande, falsning degen över sig själv och om igen tills man får en Satiny konsistens. När petade bör degen våren sakta tillbaka. Du kan behöva lägga till mjöl till disken med jämna mellanrum medan du knådar degen och knåda processen tar cirka 10 minuter. Enligt denna wiseGEEK författarens italienska farmor, du vet när degen är klar när det är "mjukt som en bebis botten. " När denna process är nere lade pizza degen i en oljad skål , vrida den en gång för att säkerställa att pizza degen är indränkta i olja. Täck skålen med en fuktig trasa och placera den på ett varmt ställe. Om ditt hus är lite kyligt, Värm ugnen en kort stund och låt degen vila inuti. Låt degen att stiga till dubbel storlek, en process som tar cirka en timme till en och en halv timme, och sedan slå ner det. För tunnare pizza crust, dela degen i två halvor, för tjocka, lämna det som är, och i båda fallen gör det möjligt att stiga i ytterligare 15 minuter eller så medan du förbereder ingredienserna.

Efter en kort sekund stiger, rulla degen ut i en runda. Scatter en pizza sten eller plåt med majsmjöl för att förhindra stickning och lägga din pizza deg ut på den, gnugga ytan lätt med olja och dimpling den med fingrarna för att förhindra bubblar när pizza kockar. Låt degen vila i ytterligare 10 minuter innan du överst och baka den.

Om du gör pizza deg med avsikten att använda den som en senare tidpunkt, du kan följa anvisningarna ovan fram till topping scenen och sedan kan du baka degen delvis, låt den svalna helt, och sedan frysa den så att den kommer att vara redo när du behöver det. Du kan också frysa unbaked deg som har byggts ut, men förbereder sig för att låta den vakna upp i en halvtimme eller så innan du använder den. Du kan också göra pizza degen och stash i kylen några dagar före användning. När du gör pizza deg som du planerar att kyla, kylskåp det efter den första stigande, gör det möjligt att gå igenom de andra stiger när du är redo att använda den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.