Hur kan jag göra Carrot Soup?

Morot soppa är en rik, smakrik soppa som kan serveras varm eller kall som en huvudrätt eller förrätt. Det finns ett antal varianter av morot soppa som innehåller unika kryddor, andra rotfrukter, och grädde. Det är lätt att göra morot soppa hemma, och kockar kan göra en stor sats så att de har soppa att frysa för senare användning. Vilket är fallet med många soppor, efter receptet första gången ger en helt anständig och god soppa, men det är de små tillägg och ändringar till varje enskild chef som gör morot soppa unik. Innan vi ta ett dopp i receptet för en grundläggande morot soppa, kan det hjälpa att tänka på ingredienser för att lägga till. Vissa kockar vill inkludera andra rotfrukter som jams och palsternacka för extra smak och konsistens, medan andra liksom deras morot soppa med curry, kokosmjölk, och andra mer exotiska tillägg. Flest recept för morot soppa innehåller ingefära, som kompletterar den söta smaken av morötter mycket väl. Morot soppa också fördelar ur ett garnering såsom rostade pumpafrön, rostade strimlad kokosnöt, eller enkla persilja. Att göra morot soppa, kommer du naturligtvis behöver morötter. Det finns två grundläggande sätt att förbereda morötter för morot soppa. En teknik innebär rostning kastade morötter med olivolja och salt för ca en timme i en 375 grad Fahrenheit (191 grader) ugn, vilket ger mjuk, lätt karamelliserade morötter som kan läggas till resten av soppan. Rostade morötter har en mer komplex och intensiv smak, och några kockar föredrar dem. Morötterna kan också sauterade med övriga ingredienser.

Börja med sautering grönsaker och kryddorna val i en kraftig BULJONGKITTEL på medelvärme. Prova att använda en blandning av smör och olivolja till en rikare smak. En utmärkt kombination skulle omfatta en skivad purjo, två stjälkar selleri kubik, och en medelstor ingefära, riven. Om en curry smak önskas, tillsätt en liten mängd curry till stek pannan. Kryddor som muskot eller kanel kan också läggas till. Om sautering morötter, skära upp ett halvt kilo färska morötter och koka dem tillsammans med andra grönsaker. Annars, stekt ett halvt kilo morötter och ha dem nära till hands.

Stek grönsakerna i ca 15 minuter, tills gyllenbrun och mjuk, innan du lägger till tre och en halv koppar lager. Sjuda soppan för ungefär en halvtimme, lägga morötter om de har rostat separat. I slutet av tillagningen processen, tillsätt salt och peppar efter smak. Mos soppan så att den kommer att ha en jämn konsistens och tillsätt en skvätt grädde, om så önskas, göra kräm av morot soppa. Vegan grädde av morot kan göras med kokos-eller sojamjölk.

Om du gör morot soppa med avsikten att den serveras varm, vara medveten om att smaken bara mognar och blir bättre genom sammanträde. Många kockar gör morot soppa natten före en middag, för att få det ur vägen och låta smaken mogna. Vid behov kan soppan värmas, men se till att inte koka det. Cold morot soppa också förmåner från sittande, och det ganska uppfriskande på sommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.