Hur kan jag göra Baked Beans?

Vita bönor är en klassisk maträtt med många regionala varianter, alltifrån kyndel brasilianska feijoada till söta södra vita bönor serveras vid grillning över hela USA under sommaren. De är relativt lätta att göra, och många gillar att klä sina vita bönor med varianter för att göra smaken mer intressant och tilltalande. Eftersom bönor är hög halt av protein, kan vita bönor i tomatsås vara en utmärkt källa till näring, speciellt för vegetarianer. För att göra vita bönor, behöver du först några torkade bönor. Haricot bönor är ett vanligt val för vita bönor, men du kan använda alla typer av bönor, kidney bönor, svarta bönor, bönor Pinto, och så vidare. Vissa kockar gillar att blanda olika sorters bönor, bör du välja att göra detta, noga med att välja bönor med liknande tillagningstiden, eller koka bönorna separat för att se till att de är kokta hela vägen.

När du har valt dina bönor, mäta upp tre koppar och skölj dem i ett durkslag och plocka dem genom att undanröja eventuella återstående vegetation eller stenar som kan ha skördats med bönor av misstag. Sedan täcker bönorna i vatten och låt dem i blöt över natten. Detta kommer att mjuka upp bönorna, ger dem möjlighet att laga mat snabbare. Efter att de har blöt, koka upp vatten till en böld, rör om bönorna, och sedan ta upp det i sjuda. Koka bönorna tills de är mjuka och faller sönder, att tillsätta vatten som behövs, medan du tänker på ingredienser som du kanske vill lägga till bönor.

För ungefär feijoada, saute en lök, några klyftor vitlök, het paprika, och två paprika i en stor stekpanna, lägger en matsked vardera av torkad spiskummin och koriander tillsammans med salt och peppar efter smak. Lägg dessa ingredienser till bönorna när de är nästan klar, tillsammans med en kopp apelsinjuice och en halv kopp sherry. Bitar av brynt kött som bacon eller korv är också traditionellt feijoada.

För söta vita bönor som de vanliga i stora delar av USA, puttra bönorna med en kopp brunt socker, kvart kopp melass, en hackad lök, en matsked senap, salt och två koppar tomater eller ketchup. Exakta mätningar av ingredienser varierar, beroende på personlig smak, och du kan också lägga till saker som ananas bitar, äppelcider, majs, salsa, balsamvinäger och Collard Greens varianter av grundreceptet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.