Hur gör jag kycklingbuljong?

kycklingbuljong är en mycket nyttig matlagning ingrediens att ha runt huset. Det är också oerhört lätt att göra. Kockar kan göra en stor sats och frysa det så att kycklingbuljong alltid är lätt tillgänglig när det är påkallat. Förutom att användas i soppor, verkar kycklingbuljong också i ett recept från hela världen. Du kan också justera dina recept till era behov, genom att införa en mängd olika smaker till din kycklingbuljong. Det finns två grundläggande recept för kycklingbuljong. Dessa recept kan användas för alla typer av höns, som kalkon, anka eller gås också. Den mest grundläggande efterlyser överblivna ben och kött från en kokt fågel. Detta recept är ett bra sätt att använda alla delar av fågeln, även om det kräver längre tillagningstid. Andra använder färska råvaror och antingen steka eller bräsera dem i smaken först. Att göra kycklingbuljong från benen hos en tillagad fågel, börja med matlagning morötter, selleri och lök i en stor pott lager, med hjälp av en liten mängd olja med salt och peppar efter smak. När grönsakerna har börjat caramelize, lägga benen när det gäller kyckling. Omslag i kallt vatten. Koka upp blandningen koka och sedan slå på spisen ner så att det sjuder, utan lock i minst fyra timmar. Du kommer att behöva skumma kycklingbuljong ibland att ta bort skum från ytan.

Efter sjudande, stam kycklingbuljong att ta bort ben och grönsaker. Om du vill ha en mer robust lager, puttra kycklingbuljong för ett par timmar för att minska den innan du ställer undan för lagring. Kycklingbuljong kan frysas eller förvaras i kylskåp i upp till två veckor. Som kycklingbuljong vilar i kylen, ett fettlager ska ligga på toppen. Lämna fettlager på beståndet, doppning undertill för kycklingbuljong när du behöver det.

Att göra kycklingbuljong med färska ingredienser, löst kotlett kyckling ryggar, bröst och ben i bitar. Stek grönsaker som morötter, selleri och lök i en gryta lager med salt och peppar innan du lägger till kycklingbitar och Browning i 20 minuter. Du kan också steka grönsaker och kyckling tillsammans i ugnen innan du lägger dem till en BULJONGKITTEL. Täck kyckling och grönsaker blandningen i kokande vatten och låt sjuda i cirka 20 minuter. Sila kycklingbuljong och skydd mot kyla den för framtida bruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.