Hur förvarar ni Svamp?

Svampar är frukten bildas från underjordiska svampar, av vilka många är ätbara. Chefs pris svamp för deras unika smaker, rik texturer och mångsidighet. Om du inte lagra svamp korrekt, men kan de ruttna och bli oaptitlig.

Hur du vill lagra svampar beror till stor del på hur du fick svamp. Till viss del kan det också bero på vilken typ av svamp också, men de flesta arter av svamp lagras ungefär på samma sätt. kommer många svampar som köpts i en butik förpackas när du får dem. De är ofta i en Styrofoam bricka, täckt med någon form av plastfolie. Du kan bara lämna dem i deras butik köper i förpackning, som är utformat för att lagra svamp. Placera dem i ditt kylskåp, någonstans utanför skarpare, och du ska vara bra. Svampar är färdigförpackade kan pågå under en vecka eller så utan att ta skada alls, så länge de är oöppnade. Öppnad, följ instruktionerna för att lagra svamp köpte loss, om du inte använder dem alla på en gång. Om du vill lagra svamp du har köpt nya, men du vill lägga dem i en papperspåse. Det papperspåse kommer att absorbera överflödig vätska ur svampen, snarare än att låta det byggas upp inne att ruttna svampen, som kommer att hända med en plastpåse. Eftersom påsen kan bli våt, en del människor föredrar att använda en två-bag teknik för att lagra svamp. Första hand lösa svamp i en papperspåse, vik över kanten, och sedan lagra det papperspåse inne i en lätt perforerad plastpåse.

Lagra hela påsen i kylskåp, men inte spara den i den skarpare lådan. Du vill att svamp skall förvaras kallt, men du alltid vill fukt att flöda ut från dem, inte att bygga upp i påsen med dem. Store svamp långt från någon mat i kylskåpet som låter av starka lukter. Svampar är lukt otroligt absorberande, och om du placera dem nära doftande mat, kommer de tenderar att absorbera en del av den lukt.

Om du lagrar svamp ordentligt, de kommer senast ett par dagar. Försök att använda dem så snart som möjligt, eftersom deras färskhet kan gå ganska snabbt. Mest ljusare tan svamp blir mörkare när de blir äldre, så det är en bra idé att försöka använda de mörkaste svamp i knippe första, att använda dem innan de går dåligt. Svampar bör också förvaras hela. Det är en dålig idé att klippa dem eller prep dem på något sätt innan du förvarar dem, eftersom detta minskar deras livslängd. Du kan ättikslag eller kan svampar, då de kommer nästan obegränsat. Svampar kan också torkas, vilket gör det möjligt för dem att vara för evigt om den skyddas mot fukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.