Hur börjar jag Cooking Light?

Så många människor blir mer medvetna om behovet av att använda näring som ett redskap i kvarvarande lyckliga och friska, frågan om matlagningen ofta kommer i förgrunden. Ofta är detta dörren till en hälsosammare livsstil svårt för människor att navigera igenom, eftersom det innebär att lämna bakom några av deras favorit livsmedel eller göra drastiska förändringar i hur de lagar mat. Om du står inför utmaningen att matlagning ljus, här är några tips att ta del av udden av uppgiften och förhoppningsvis börjar du på väg att äta bättre. En av de bästa ställena att börja din ansträngning att komma in i en värld av fettsnål matlagning eliminera en form av livsmedel från ditt liv. Stekt mat är ohälsosam på flera olika sätt. De är ofta lastade med extra kalorier och kolhydrater samt ohälsosamma fetter. Väljer att baka, halstra eller grilla fisk, kyckling, fläsk och nötkött i stället för att steka kommer omedelbart minska ditt kaloriintag samt eliminera dåliga kolhydrater och extra fett från din kost. Det hjälper dig också att underlätta för vana att laga mat ljus.

Matlagning ljus innebär också att gå med magert rött kött i stället för fett kött. Det är sant att fett ger kött med en hel del av smaken, det finns sätt att komma runt det. Till exempel kan du göra hamburgare färsbiffar med marken utskuren, ett alternativ som har betydligt mindre fett än hackat oxkött. Gassande tillåter en hel del av de återstående fettet att rinna bort som färsbiffar kock. För att höja smaken av kött, örter och kryddor i samband med skapandet av färsbiffar. Använda cayenne, vitlök och lök i stället för salt kommer också att göra måltiden hälsosammare. När det är nödvändigt att använda någon typ av olja i matlagningen, gå på olivolja, jordnöt, eller rapsolja istället för ister eller ens de flesta blandningar vegetabilisk olja. De är mer hjärta hälsosamma än andra alternativ och fungerar utmärkt i många recept. Även dyrare, de är mindre troligt att främja tilltäppta artärer och därmed minimerar dina chanser att drabbas av en stroke.

Lägga mer fisk till din kost är ett smärtfritt sätt att vänja sig vid matlagning ljus. Stekt fisk med inslag av citron och ett stänk av örter som rosmarin, persilja, cayenne skapa en smakrik maträtt som är rik med hjärta och hjärna-hälsosamma näringsämnen. Fisk beredd på detta sätt kommer att ge lika mycket tillfredsställelse som stekt fisk. Komplimang till fisk med en sallad av blandade gröna toppad med några kikärter och slängde in en hemmagjord olja och vinäger dressing, och du har en god måltid som ger dig många vitaminer och mineraler, men med mycket mindre fett och kolhydrater.

hälsosam matlagning är ofta lättare om man tänker på processen som bredda din kulinariska horisonter snarare än att förneka sig själv favorit rätter. Börjar med att ändra ditt sätt att laga mat gör att du lätt in i processen. När du blir mer säker på din förmåga att laga ljus, börja experimentera med lätta recept hittar du i låg-fett-kolhydrater kokböcker. Du kommer snart att upptäcka att du inte behöver lida för att äta bättre. I själva verket, som din midjan krymper och risken för att utveckla diabetes, börjar hjärtproblem, eller magsår falla, du sannolikt finna att matlagning ljus är inte bara rolig, utan också det bästa draget du någonsin gjort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.