Är Alligator Kött bra för dig?

Alligator kött, gärna vilt eller strutskött, anses vara en exotisk kött, vilket betyder att det inte kan visas bredvid det hamburgare och korv på din lokala mataffär. Fryst alligator kött säljs oftast till slakteributiker och livsmedel i stora fryspåsar, som garanterar färskhet för konsumenten. Nästan alla alligator kött som säljs idag produceras i kommersiell alligator gårdar längs södra kusten i USA eller i andra länder med stor alligator populationer, till exempel Australien.

Alligator kött anses vara friskare än inhemsk kyckling, särskilt när det gäller kolesterol och fett innehåll. Den vanligaste Alligator köttprodukter som säljs i butikerna är stjärtparti. Alligator svans kött är mycket lik kalvkött i strukturen, men lär smaka som kyckling, kanin, fisk eller grodlår. Vissa jämför även svansen kött till vita delar av griskött. Det finns också en filé del av alligator kött, som ligger i en rörformad del av svansen.

Även om svansen del kan vara den bästa delen av alligator kött, finns det också vissa konsumenternas efterfrågan på den mörkare, lite tuffare midsection kött. Smaken på midsection Alligator köttet sägs vara närmare en fläsk bog med seniga korn och en starkare naturlig smak än stjärtparti. Vissa alligator kött entusiaster också njuta av det kött som finns i en alligator fötter, som ofta kallas alligator vingar. Smaken och konsistensen liknar uppgift grodlår.

Från hälsosynpunkt synvinkel kan alligator kött anses vara ett bättre alternativ till marmorerade biffar eller feta produkter fläsk. Enligt en alligator köttproducent i Florida, bryter näringsvärde alligator ner så här:

Näringsvärde för cirka 4 ounces (114 gram)rå, ätliga delar:

Kalorier 110
kalorier från fett 20
Fett totalt 2 g
mättat fett. 5 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 55 mg
Totalt Kolhydrater 0 g
Protein 24 g

antalet kalorier från fett och den låga mängden mättat fett, tillsammans med hög proteinhalt och låg andel kolhydrater, tyder på att alligator kött är en hälsosam köttprodukter. Alligatorn används för kommersiella köttprodukter föds upp på gårdar, vilket innebär att deras kost är strikt kontrollerade och deras livsmiljöer är bristfällig. Även vilda alligatorer, vars kött är ibland säljs, upprätthålla en varierad kost av skaldjur och andra skaldjur. Några erfarna kockar föreslår marinering alligator kött för bättre resultat, men det kan serveras som biffar, stewing kuber, färsbiffar hamburgare och korv med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.