Vilka olika typer av Ales?

Ale är en typ av öl som får jäsa på varm temperatur med en topp stigande öljäst. Ales är ofta dricks så snart de har bosatt sig på fat, två till tre veckor efter bryggning. Det finns ett brett utbud av öl som tillgodoser ett antal smaker, och ale terminologi kan ibland vara förvirrande. I allmänhet, Ales är rika, fyller öl som tycks likna en flytande måltid, särskilt de rika Abbey Ales, som har en lång tradition.

Pale Amber och öl, som ibland kallas korn viner, använd en ren korn malt. Pale ale är också känd bitter i England och Altbier i Tyskland. Strong pale ales anses vara en del av pale ale familjen, även om de har en högre alkoholhalt. Pale ale har en stark Hoppy smak som är motbjudande för vissa konsumenter, som föredrar mer mild ale. Ölet är vanligen ljust till färgen och kan ha sediment när de dras i omgångar, på grund av kvardröjande jäst.

Dark ale innehåller stout och porter, två ale som kännetecknas av sin mörka färg och rik, komplex smak. Dark ales tenderar att ha en något rökig smak och en rik, krämig huvudet. Guinness är förmodligen den mest kända stout. Stouts kommer i olika inkarnationer, men de flesta är lite torr, söt, och dricka kaffe eller choklad som noteringar som går bra med ett sortiment av livsmedel. Brown Ale är en kusin till mörkt öl, gjorde mer rostat korn och som har en fullständig, avrundad smak som inte är lika intensiv som mörk ale. En annan stor grupp av Ales omfattar belgisk ale, som omfattar en mängd olika bryggerier tekniker. Den mest berömda belgiska ales är Abbey Ales, varav några fortfarande görs av kloster i Belgien. Abbey Ales har en rik, berusande smak, och är också mycket fyllning. Enligt traditionen är Abbey Ales gjorda för att vara särskilt fylla eftersom de förbrukas under fasta perioder, då munkarna bara kunde konsumera vätskor. Dubbla och tredubbla Ales är också av belgiskt ursprung.

Tyskland också gör flera traditionella ale, även lager är ett vanligare öl i Tyskland. Tyska ales tenderar att vara mörkare och mer komplex, eftersom de är jäst vid lägre temperaturer. De är också tjockare och några av dem har särskiljningsförmåga sur eller fruktiga smaker, såsom de som finns i hefeweizen.

Vissa specialitet öl som veteöl är också klassificerade som Ales, eftersom de är bryggt med topp jäsa jäst. Många smaksatta öl såsom säsongsmässiga pumpa och chili är också ale, skapas genom att lägga smaken till humle mäsk under bryggningsprocessen. De flesta av dessa specialitet öl betecknas klart som Ales på etiketten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.