Vilka är fördelarna av grönt te?

Tea i allmänhet är ett bra komplement till alla diet och alla teer har antioxidanter för att öka din immunitet mot en rad olika frågor. Grönt te är inget undantag, men det finns fler fördelar med grönt te på grund av dess ökade mängden antioxidanter. Den gamla kinesiska använt detta te regelbundet och moderna studier har visat vad theyhave känd för hundratals, kanske tusentals, år.

Förstå där fördelarna av grönt te kommer från är lika viktigt som att förstå allt som det gör för dig. Grönt te har en särskilt stark dos av catechin polyfenoler, speciellt Epigallocatechingallat (EGCG). EGCG är en antioxidant som är betydligt mer kraftfull och resveratrol. Resveratrol finns i rött vin. Den ökade fördelarna av grönt te kommer från den del av behandlingen där bladen är ångat istället för fermenteras, eftersom de med svart och oolong te. Ångande ger EGCG skall förseglas inuti Tea Leaf i större mängder än om löv tillåts oxidera och jäsa.

Studier har kopplat fördelarna av grönt te till skydd mot infektioner, cancer, artrit, nedsatt immunförsvar, hjärt-kärlsjukdom och höga kolesterolnivåer. Men kineserna använde den för depression, huvudvärk, viktminskning, mer. Del av orsaken till att det finns så många fördelar med grönt te är att det finns antivirala och antibakteriella egenskaper i det. Te bokstavligen börjar arbeta från den tidpunkt du smuttar på det. Undersökningar har gjorts som visar en länk till minskad karies och grönt te. Man tror att den antibakteriella egenskaper hjälper till att bekämpa de bakterier som främjar karies. Det finns studier som har anknytning grönt tedrickare till högre ämnesomsättning som kan hjälpa till med viktminskning och underhåll. Det finns ett ämne i grönt te som hämmar cancer tillväxt. Detta förklarar varför det kinesiska använda grönt te för att behandla vissa typer av cancer. Det har också visat sig öka insulinkänsligheten hos möss, vilket innebär att det kan bidra till att förebygga eller behandla diabetes hos människor.

År 1191 en bok skrevs om te och främja fördelarna av grönt te som särskilt hälsosam för de fem vitala organ, särskilt i hjärtat. Boken beskriver andra fördelar med grönt te även bota magbesvär, stimulera hjärnans funktion, och lindrar symtomen vid baksmälla. Boken går med på att ge särskild dosering för åkommor.

har Sipping bara en kopp om dagen av grönt te visat sig vara värt besväret. Det enda dra är tillbaka koffein i grönt te. Det är viktigt att veta att koffein i grönt te är en relativt liten summa i jämförelse med kaffe och uppväger fördelarna av grönt te totalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.