Vilka är de olika typerna av fikon?

Man uppskattar att det finns över 700 sorter av fikon i världen, vilket inte är förvånande eftersom figur är en av de äldsta träd som skall odlas av människor för sina ätliga frukter. I själva verket är frukten av fikon faktiskt en inverterad blomma, men eftersom det ser ut och smakar som en frukt, det refereras till som en frukt av konvention. Biologin bakom fikon är faktiskt ganska intressant, eftersom träden har några unika krav som också kan göra dem en stor utmaning att växa. Det finns flera sätt att tänka på olika sorters fikon. Vissa botaniker vilja dela upp dem genom det sätt på vilket de pollineras. Utifrån dessa kriterier finns det fyra huvudsakliga fig. divisioner. Den första typen av figur är en Caprifig, som producerar pollen, men ingen ätbar frukt. Men som Caprifigs värd för speciella getingar behövs för att pollinera nästa två divisioner, Smyrnas och San Pedros.

Smyrna fikon är helt beroende av Caprifigs för befruktning, medan San Pedros producera två ettåriga grödor, en med hjälp av Caprifigs och ett utan. Slutligen, är den gemensamma Fig själv pollinerande, och många ätliga fikon hör till denna grupp. Den förvirrande kraven på olika fikon träd var en källa till frustration för odlare i tusentals år, eftersom folk ursprungligen inte förstå varför ibland fikon frukter och ibland inte.

konsumenterna ofta dela fikon i grönt för att gult och svart sorter. Adriatiska fig. är ett klassiskt exempel på en grön fikon, medan Mission fikon från Kalifornien är svarta fikon. Många av dessa sorter kan torkas för senare konsumtion, och de har ett brett utbud av smaker, men alla har de karaktäristiska tät struktur som konsumenterna förknippar med fikon. Olika fig. sorter kan också ge olika resultat beroende på var de odlas, vilket kan vara irriterande och förvirrande för odlare och konsumenter.

Bland Smyrna fikon, några av de mest kända sorterna är Calimyrnas, Marabouts och Zidis. Dessa fikon är oftast odlas så att de kan torkas, och de har stora, knapriga frön. San Pedro fikon sorter är King, Lampiera och San Pedro fikon. Kungen figur är en populär sort, med en ljusgrön hud och rika rödbrun kött. Lampiera fikon, å andra sidan, tenderar att ha mer rödaktiga strimmor på kroppen, med mer bleka kött.

Bland de gemensamma fikon, några av de vanligaste är celestes, Brown Kalkon, Tjänsteresor, Crunswicks, och Adriatics. Dessa fikon köra spektrat i storlek och smak, från små brunröda celestes till stora, söta, gröna Adriatiska fikon. Adriatiska havet fikon är särskilt populärt eftersom deras träd är mycket produktiva.

Konsumenter som gillar fikon bör komma ihåg att dricka mycket vatten med dem, eftersom de läckra frukterna kan orsaka mag-uppröra. Vatten hjälper till att späda ut den naturliga oxalater i fikon, vilket gör dem lättare på matsmältning, njurar och lever. Förutom att smaka ganska trevligt, fikon är också hög i fiber, kalium och mangan, vilket gör dem en någorlunda hälsosam mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.