Vilka är de bästa för livsmedelssäkerhet Tips?

Livsmedelssäkerhet riktlinjer är sunt förnuft förfaranden som gör det möjligt att hålla maten fräsch och tjänliga som livsmedel. Många länder införa ett antal grundläggande bestämmelserna om livsmedelssäkerhet som måste följas för att kommersiella livsmedel som säljs till allmänheten. Många av de grundläggande bestämmelserna översätta till enkla tips livsmedelssäkerheten som kan användas i hemmet också. Här är några exempel.

Underhålla rätt temperatur för förvaring av mat är en av de viktigaste av alla tips livsmedelssäkerhet. När maten är utsatt för förhöjda mängder värme, kommer bakterier växa eftersom maten börjar försämras. Använder någon typ av kött eller grönsaker efter färd med att förstöra har börjat kan leda till allvarliga gastronomiska obehag och möjligen värre.

Även när maten har tillagats, är temperaturen fortfarande viktigt. När färdiglagad mat upphettas efter att kylas, är det viktigt att se till att de återvänt till en rätt temperatur innan den serveras. Livsmedel som inte upphettas ordentligt också kan orsaka en del obehag i form av en orolig mage, diarré, eller matsmältningsbesvär. I allmänhet två livsmedelssäkerhet tips gäller temperatur är mycket viktiga. Först måste varm mat ska hållas varm. Kall mat ska förvaras kallt. Efter dessa två enkla tips kommer att bidra till att minska risken för förorening av livsmedel avsevärt.

undvika korskontaminering är också en av de mer viktiga tips livsmedelssäkerheten. Lagad mat aldrig bör placeras på en skylt eller annan maträtt som nyligen hölls rått kött. På samma sätt, med hjälp av en skärbräda till tärningar lök eller morötter, efter styckning delar av rå kyckling kan enkelt öka chanserna för kontaminering. För att undvika korskontaminering, använd en ren skål, tvätta skärbräda med varmt tvålvatten och tvätta alla knivar innan han flyttade från rått kött till grönsaker.

Leftover lagring är ett annat område där många människor kan inte komma ihåg grundtips livsmedelssäkerheten. Uncovered skålar av matrester får aldrig placeras i kylskåp. Använd alltid skålar som är utrustade med lock som ger en lufttät tätning. Fryspåsar är överlägsna andra former av plastpåsar om frysning av matrester. Tänk på att försluta livsmedel tätt hjälper till att minska arbetet med försämring och gör det möjligt att använda resterna säkert, även om du vänta en dag eller två.

Allmänt renhet matlagning område är något som alla livsmedelssäkerheten chef skulle överväga en av de viktigaste tipsen livsmedelssäkerheten. Genom att hålla ytor och köksredskap rena livsmedel inte förorenas av damm eller andra ämnen som kan bosätta sig i kök som inte sköts på rätt sätt. I vissa fall, inte för att rengöra köket innan matlagning är lika farligt som korskontamination mellan livsmedel, eftersom någonting kunde lurar på köksredskap, husgeråd och bänkskivor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.