Vem uppfann Ice Cream Sundae?

Det finns ett antal olika konton som uppfann glassen. Det är möjligt att alla tre är sanna. Lägga sirap till glass kunde ha uppstått spontant på flera ställen. Dessutom kanske någon har uppfunnit skålen, före datum på olika fruktglass uppfinning konton, och det helt enkelt inte fånga den. Glass historiker tittar på tre tänkbara berättelser som tillkomsten av glass fruktglass. Det tidigaste datumet av uppfinning 1881 och krediteras två konkurrerande ägare sifon i Wisconsin. Ed Berners of Two Rivers, började Wisconsin förmodligen lägga sirap som används för läsk som en garnering av glass, och debiteras ett nickel för detta resultat att nöjda så många kunder. Tiden, i Manitowoc, Wisconsin, George Giffy också haft resultaten av Berners "nya pralin, men han trodde en nickel var för billig. Giffy beslutat att tjäna glassen bara på söndagar. Senare namnet på glassen dessert var felstavat medvetet för att inte förolämpa religiösa folk som behandlats söndagen som en speciell dag.

Nästa dag i glass fruktglass historia är 1890, då Evanston, Illinois antog en lag som förbjuder användning av sodavatten på söndagar. Soda fontäner kan naturligtvis inte göra läsk glass, eller tjäna vanlig läsk på söndagar, men de kan ändå tjäna soda sirap och glass. Få kan komma överens om den första soda butik eller person som ska läggas sockerlag till glass i Illinois, men flera soda affärer började serva denna läckra behandla på grund av förbudet mot soda. Ett annat konto sker senare i historien glass, 1893. Chester Platt, som ägde Platt Colt Apotek i Ithaca, New York, ville göra en speciell måltid glass för en av hans beskyddare, pastor John Scott. Han tillade Cherry sirap till Vanilla Ice cream och toppade resultat med ett körsbär. Namnet som kontot går, härrör från det faktum att detta inträffade på en söndag.

Många mataffärer historiker tror att den mest trovärdiga räkenskaper är de som förekommer i Two Rivers och på Ithaka. Ändå Evanston historien vettigt också. I början 20th century, var glass glassar på modet i många delar av USA, och glass förmak, Soda Shop och drog ägarna lagra fick allt mer uppfinningsrik med de typer av fyllningar till. Hot Fudge var redan en topping till desserter före tillkomsten av glass fruktglass, och det blev ett naturligt tillägg. The Banana Split, kanske en av de mest populära varianter av glass fruktglass, har en annan ifrågasatt historien, men sannolikt skapades 1904 av David Evans Strickler i Tassels apotek Latrobe, Pennsylvania.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.