Varför behöver jag för att tvätta producera?

Konsumenterna hänvisas till tvätta producera före konsumtion av olika anledningar, om det är ekologiskt eller konventionellt odlad. Vissa typer, speciellt bladgrönsaker som sallad, spenat och mangold, måste tvättas ännu mer noggrant eftersom de växer i nära kontakt med bevattningen. Om du tvättar producera, kommer du att säkerställa en bättre smak och minska risken för att äta smittade livsmedel. Det viktigaste skälet till att tvätta producera är att ta bort ytan smuts, bakterier, svampar, insekter och sniglar. Ekologiska produkter i synnerhet tenderar att ha en större population av sniglar och insekter, som inte är ohälsosamt, men kan leda till en obehaglig smak eller konsistens. Alla produkter bär också en viss mängd smuts, oavsett om det är en rotfrukt eller ett träd frukt. Det är också en bra idé att tvätta producera så att du kan ta bort bakterier och svamp, som förekommer naturligt i de flesta grödor, men kan ge magbesvär.

Konsumenterna bör också tvätta producera som har konventionellt odlade eftersom det ofta har spår av bekämpningsmedel och i vissa fall ogräsmedel. Konventionella gårdar använda bekämpningsmedel för att förhindra angrepp av sina grödor, och förbrukningen av bekämpningsmedel är farligt, även i små mängder. I vissa fall, gårdar använda genetiskt modifierad "Round-up Ready" grödor som är utformat för att klara vissa herbicider, förhindra grödor från att bli omkörd av aggressiva ogräs. Många ogräsmedel är också skadligt, och om du tvätta producera, kommer att eliminera många av dessa farliga kemiska rester.

producerar är även av ett stort antal människor. Även högt mekaniserad jordbruksverksamhet utsätta producera för människors händer, och producerar handläggare i snabbköpet ofta hantera producera utförligt. Slutligen, enskilda konsumenter hanterar även frukt och grönsaker när de plockar ut den perfekta producera. Många livsmedelsbutik shoppers Tvätta inte händerna innan hantering producera, så det är upp till dig att tvätta producera och ta bort eventuella bakterier spår de har lämnat efter sig.

Alla typer av produkter kan tvättas, även om olika tekniker som krävs för olika typer. Många marknader säljer också speciella tvål och tvättar för produkter. Att tvätta hårt producera liknande rotfrukter och vissa frukter träd, skrubba med en borste fram under rinnande vatten. För mer känsliga grönsaker som bladgrönsaker, tvätta tillverka under kallt rinnande vatten tills ytan smuts avlägsnas och sedan använda en sallad ratten för att torka det. Frukt och bär bör också tvättas, särskilt frukt som på marken växer, liksom jordgubbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.