Varför är Hospital Food Ofta så dålig?

Det finns ett antal orsaker till sjukhus mat är ofta mindre än stellar. I början av 21: a århundradet, började många sjukhus att erkänna den ökända rykte sjukhus mat och några började pilotprogram som inriktas på att förbättra kvaliteten på deras mat. Anhängare av dessa program hävdade att friska, är god mat en mycket viktig del av god medicinsk vård. P

Många är överraskade över hur sjukhuset ohälsosam mat, eftersom de utgår från att den mat som serveras på sjukhus skulle vara minst frisk, om inte alltid välsmakande. En av de ursäkter som travade ut att förklara varför sjukhuset mat smakar illa är att sjukhuset måltider är byggda med kosten problem i åtanke, snarare än smak. Faktum är att även de rätter som har speciellt beredd för patienter med särskilda behov ofta är ohälsosamma, tack vare ingredienser som används samt hur de är beredda.

De flesta sjukhus kontrakt sina lukrativa cafeteria planer på att företag som specialiserar sig på att förbereda institutionella mat. Samma företag som gör mat till fängelser och skolor, som också är ökända för att ha fruktansvärda mat. Dessa företag fokuserar på att producera stora mängder mat till en låg kostnad, ofta drar nytta av omfattande distribution som tillåter dem att skicka förpackade och redan det mesta förberett mat till sjukhusen de avtal med. När denna maten når sjukhuset, kan det mycket väl vara förbi sin topp, och det är ofta lastad med mättat fett, natrium och andra ämnen som är skadliga i stora mängder. Det är också normalt göras så mild som möjligt, så att det är oförarglig, och många saker är överkokt, tack vare kokning distans och sedan värmas upp på sjukhuset.

Institutionella mat tar också nytta av bulk matpriser som ofta förhandlas fram av statliga organ som Förenta staternas Department of Agriculture. Råvaror som majs och vete tillhandahålls ofta till mycket låg kostnad, tillsammans med billigare styckningsdelar av kött, och så cafeteria planer ofta använder dessa billigare ingredienser, undvika färsk frukt och grönsaker, som kostade mer.

Hospital mat också sällan tillgodoser etniska smak, vilket kan vara svårt för människor från olika kulturer när de är på sjukhuset. Eftersom kafeterian kontrakt är mycket lönsamma, kan familjemedlemmarna få veta att inte föra in mat, även när det är uppenbart att en patient vägrar att äta mat av kulturella eller religiösa skäl. För personer med mycket speciella smaker, kan det vara en god idé att prata med en läkare om eventuella rekommenderade diet och sedan smuggla mat för att säkerställa att patienten äter bra.

Hospital mat kan vara i för en makeover. Institutionella livsmedel i allmänhet har gjort stormsteg sedan 1990-talet, av flera skäl. Konsumenterna är ofta mer medvetna om effekterna av att äta ohälsosam mat, är till exempel, och många konsumenter även nu efterfrågar mat som är etiskt och hållbart producerade. Sjukhus som har erbjudit mer varierande biljetter direkt på plats med lokala, har noterat färskvaror den positiva responsen, och trenden kommer troligen att spridas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.