Vad kan jag göra med pumpafrön?

Pumpafrön är en läcker och näringsrika mellanmål när saltade och rostade. De erbjuder mängder av vitaminer och mineraler, såsom aminosyror, kolhydrater, fettsyror, zink och B-vitaminer. De flesta människor kasta fröna ut med trådiga massa efter Halloween, men de kan räddas. För alla som är villiga att ge sig ut i köket, pumpafrön är bra billiga båtar utbudet för barnens konstprojekt. kan Ett populärt mellanmål göras med pumpafrön genom rostning dem. På bästa möjliga sätt, måste de rengöras av klibbiga strängar och massa att hålla sig till dem från pumpan inifrån. Fröna bör sköljas kortfattat i ett durkslag, sedan får torka genom att sprida ut platt på vax papper. Att laga dem, bör fröna ordnas i ett enda lager på en kaka plåt smord med smör, olivolja eller annan vegetabilisk olja. De kan sedan bakas i en förvärmd ugn vid 250-325 ° F (120-163 ° C) tills de är gyllenbruna och fyller köket med en väldoftande doft.

Många föredrar sting pumpafrön. De kan bli dränkta i saltvatten över natten innan rostning bättre ingjuta saltet. Bevattning dem med cayennepeppar, chili pulver, kanel, soja, vitlök salt, curry eller Worcestersås lägger bita och smak. Rostning fröna i en stekpanna kan arbeta, också. Medelvärme, kan små partier kokas tills de börjar dansa och pop.

Vanligtvis pumpafrön äts med skrovet intakt, till skillnad från jordnötter eller solrosfrön. Skrovet innehåller mycket av de näringsämnen, och dess Fibrer struktur rensar ut mag-spåret. Naturligtvis kan fröna skalas en efter en, men det är nog inte värt besväret. Store-köpt, pre-skalade pumpafrön kallas pepitas.

barn ofta lockas till bönor, ris, frön och nötter som ekologiska mosaik material. En skål med torkade pumpakärnor, en regnbåge av tempera färger, vitt lim, och flera ark affisch ombord kan roa barn eller en hel klassrummet för en eftermiddag. Den vackra resultat kan läggs ovanpå en anslagstavla eller kylskåpsdörren.

Barn kan doppa klasar av utsäde i plastkoppar av färg och torka dem i tidningen. De kan också bifoga ett frö till pappret och måla allting efteråt. Även unga konstnärer kan bilda Sunbursts, konturer, eller konfetti mönster med elliptiska former. Mer erfarna målare kan infoga tredimensionella frön med platt papper att skapa porträtt av husdjur, träd, eller syskon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.