Vad kan jag göra med Datum frukt?

Även om inte alla är medvetna om det, är datum frukt ett av de mest mångsidiga frukter i världen. Användbar i alla typer av recept, torkad datum kan användas i sallader, olika typer av bröd, och även som ett substitut för vitt socker i recept glass. Om du råkar ha några Medjool datum på sidan och inte vet vad de ska göra med dem, här är några förslag för att få dig att tänka. En av de vanligaste av alla datum recept är datum bröd. De flesta recept är mycket lik banan mutter bröd. Ett gott exempel från Mellanöstern kallas tamriah . Tillverkad med datum pasta, vetemjöl, ghee, olja, socker och kardemumma frön, är tamriah bara söt nog för att tillfredsställa, men inte så stark att den förstör en stor måltid. Brödet skivor lätt och är ett utmärkt alternativ för ett snabbt mellanmål samt något att njuta till frukost eller middag.

Tillsammans med att göra bröd, många av dessa recept för med datum frukt kan också ändras för att göra muffins. För vissa la konsistens, är det möjligt att inkludera tärnade bitar av datum frukt i smeten. Muffins av denna typ är också stor på morgonen med en kopp kaffe, eller som en enkel efterrätt behandla när toppad med cream cheese glasyr.

Torkad frukt datum är också mycket bra som ett tillägg till grön sallad. Grovt hugga torkade datum och strö dem på en sallad hjälper till att lägga till en något söt smak utan överväldigande smaken av greenerna och andra ingredienser. Om en enkel olja och vinäger dressing används, hjälper det datum frukt faktiskt att framhäva smaken på förbandet ingredienserna på ett subtilt sätt samt lagt textur till salladen själv. Du kan även använda datum frukt för att göra din egen socker för olika recept. Enkelt baka frukten vid hög temperatur under tio till femton minuter eller tills frukten är torr och hård vid beröring. Efter låta hård frukten svalna, slipa dagen frukten med en hand kvarn eller i en matberedare. Bäst av allt, få dig att bestämma hur fina eller grova du vill säden din dejt socker vara.

Försök med datum frukt i några av dina recept som kräver andra typer av frukt. Du kanske tycker att resultaten är bättre än det ursprungliga receptet och gör att du kan presentera något nytt och annorlunda till familj och vänner. Även om du kan använda torkad frukt, tänk på att du kan också använda hydratiserad datum för en annan konsistens och mindre av en koncentrerad sötma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.