Vad finns alternativ till matolja?

Matolja är ett viktigt tillskott till många recept. Många bakning recept behöver lägga matolja till mixen, medan flera andra recept samtal för att använda matolja i pannan som kommer att användas för matlagning. Tyvärr är matolja innehåller mycket fett och är inte det mest hälsosamma ingredienser för att lägga till ett recept. Lyckligtvis finns det många tillgängliga alternativ till matolja. när du bakar muffins eller kakor, mosade bananer, äppelmos, katrinplommon och vanlig yoghurt var och en kan vara ett utmärkt alternativ för matolja. Det kan också vara bra att lägga lite skumma mjölk till frukten för att vätskeform det om matolja måste vara av en vätska kvalitet för receptet. Inte bara minska denna ersättning mängden fett i receptet, men det innebär också lite på smak och en frisk del av dessa på annat sätt ohälsosamma livsmedel. När du använder mosad frukt som matolja substitut, det bör ersätta matolja i lika stora mängder. Om receptet efterlyser? kopp matolja, till exempel? kopp äppelmos kan användas som ersättning. Detta ger bakad bra med fukt som skulle tillhandahållas av matolja. Det är också godtagbart att ersätta endast en del av matolja med en fruktpuré substitut. P

Meats kan också kokas utan att använda matolja. För att eliminera behovet av matolja helt, kan köttet packas in i folie och kokas på en grill. Genom att lägga till några grönsaker inuti folien, kan köttet få lite extra smak medan en hel måltid är kokt-alla utan användning av ohälsosamma matolja.

Många recept, särskilt bakning recept, kräver att lägga baka olja i stekpannan för att förhindra fastnar. För att undvika att lägga till denna extra fett i skålen, en icke-stick matlagning spray är ett utmärkt alternativ. Det hindrar fastnar, men eliminerar oönskat fett och kalorier i samband med matolja. Man måste vara försiktig dock, för att undvika att använda alltför mycket av denna spray på en kastrull. Annars, non-stick matlagning sprayer kan lägga till mer fett till receptet än med traditionella matolja. Bara ett tunt lager av icke-stick matlagning spray är nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.