Vad är portobellosvamp?

portobellosvamp, även känd som portobella svamp och svamp crimini, eller deras vetenskapliga namn, Agaricus bisporus, är en av de mest spridda svampar, finns i alla världsdelar och nästan alla klimat. Portobellosvamp är lätt att identifiera på grund av sin storlek, som är minst fyra inches i diameter, och deras karakteristiska brunaktig färg. Portobellosvamp har också en djup mustig lukt som gör det verka som om de var plockade bara upp från skogen.

Portobellosvamp är vita och runda när de är unga. När de mognar blir locket på svamp platt och köper deras särskiljande mörk färg. Unga portobellosvamp är känd under namnet Crimini eller baby Bella.

Portobellosvamp det mesta äts stekt och grillad, men de kan också vara stekt, bakad, eller stekta. På grund av sin storlek och format, är de ofta används som ersättning för hamburgare i vegetariska recept. Portobellosvamp har en egenskap köttig konsistens som blir bättre ju längre svamp kokas, så grillning kan vara det bästa sättet att få ut smak. När du köper portobellosvamp det är viktigt att undvika att titta brutna eller blåmärken, eftersom detta kan bidra till förlust av smak. Portobellosvamp är särskilt känsliga för luft oxidation, så de bör förvaras insvept i en pappershandduk eller i originalförpackningen. Kyl portobellosvamp är ok, men kom ihåg att ju längre du håller dem, desto mer smak de förlorar. Helst bör svamp förbrukas inom fem dagar efter köpet. Undvik att tvätta portobellosvamp före tillagning, eftersom detta också kan bidra till förlust av smak. Peka på dem för att avlägsna överskott av sand eller skräp är tillräckligt, eller sopa dem lätt med en borste matlagning.

Portobellosvamp är rika på kalium, essentiella aminosyror och vitamin B. De låg i kalorier och fett-fri, men en stor källa till protein, vilket gör dem till ett utmärkt val för människor som ser sina kolesterol eller midjan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.